V Piešťanskom týždni 26 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 25. júna 2012, 14:56
  • Autor:red

Už viac ako dvadsať rokov prináša Piešťanský týždeň vždy nové a čerstvé informácie z Piešťan i regiónu do vašich domovov. Vaše-naše noviny s vôňou práve zaschnutej tlačiarenskej farby nájdete na pultoch novinových stánkov a vo vybraných obchodoch v utorok 26. júna. Aké témy rozvíjajú na stránkach piešťanského periodika redaktori?

Kúpanie na Eve je ohrozené 

Prevádzka kúpaliska Eva je ohrozená. Mestská rada Piešťan nesúhlasí s finančnou dotáciou pre Klub vodného póla, ktorý sa o kúpalisko stará. Klub s peniazmi podľa jeho predsedu Ľudovíta Kubána stopercentne rátal, preto Eva 4. júna privítala prvých kúpajúcich. Stanovisko mestskej rady je odporúčaním pre mestské zastupiteľstvo, ktoré bude o dotácii rozhodovať na rokovaní 28. júna. 

Na Čachtický hrad vtrhli stavebné mechanizmy

Toľko očakávaná a žiadaná rekonštrukcia legendami opradeného Čachtického hradu začala. Sídlo nechvalne preslávenej grófky Alžbety Báthory a zároveň miesto obľúbených výletov školákov a turistov sa uzatvorilo pre verejnosť. Vstup do hradu chráni oplotenie s nápisom „POZOR STAVENISKO! VSTUP ZAKÁZANÝ!“ a dve mobilné toalety. Návštevníci do jeho útrob budú môcť najskôr vkročiť až v máji budúceho roku.

V Škótsku obdivovali záhrady, zámky aj atómku

Primátori Piešťan, Vrbového, Trnavy, Hlohovca a Leopoldova spolu s 32 starostami regiónu Jaslovské Bohunice vycestovali na štyri dni do Škótska. Organizátor pracovnej cesty – Združenie miest a obcí (ZMO) regiónu Jaslovské Bohunice pre nich pripravil pestrý program.

Vo Vrbovom uprostred svinčíka musí žiť sedem detí

Jeden z radu domov lemujúcich centrálnu Beňovského ulicu v mestečku so šikmou vežou skrýva v sebe tajnosť, ktoré si okoloidúci nemajú šancu všimnúť. Jeho dvor sa ani nedá nazvať dvorom… Skôr jedným veľkým svinčíkom.Je priam neuveriteľné, koľko rárohov dokáže nazvlákať jeden človek za niekoľko rokov. Oveľa smutnejšie však je, že medzi tým smetím bývajú tri rodiny so siedmimi deťmi!

Futbalisti PFK si dali k storočnici postupový darček

V tomto roku si piešťanský futbal pripomína sté výročie svojej existencie. Práve toto jubileum viedlo funkcionárov PFK Piešťany pred začiatkom minulej sezóny k tomu, aby vytvorili hráčom tie najlepšie podmienky na postup do vyššej súťaže. Po roku sa stal tento smelý plán skutočnosťou a v budúcom ročníku budú hrať muži PFK i dorastenci vo vyššej súťaži. Muži PFK budú hrať v tretej lige Západ aj s Moravanmi a Vrbovým. Starší a s nimi automaticky aj mladší dorastenci si zasa vybojovali postup do druhej ligy.

Detroit víťazom hokejbalovej ligy

Posledný finálový duel Piešťanskej hokejbalovej ligy medzi Detroitom Red Wings a Rann Rebels sa odohral 16. júna na ihrisku v parku. Väčšiu časť zápasu dominoval Detroit a po výsledku 5:2 sa stal celkovým víťazom ročníka. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín