Klaudiina kuchyňa: Teľacie na záhradnícky spôsob

  • Kultúra a spoločnosť
  • 22. júna 2012, 08:35
  • Autor:

Tak a už vám píše čerstvá štyridsiatnička, skúsená, rozumná,
ktorá ide príkladom svojim deťom. To čo tu píšem? Som živel a nie teta z reklamy, ktorá si dáva v narodeninám krém proti vráskam. A mimochodom, ja žiadne vrásky nemám, pretože (mám tučnučkú tváričku alebo stále sa smejem).

Oslava sa začala tak, že sme, samozrejme, meškali, lebo sme nevedeli nájsť Slovenský Grob, kde nás čakalo pečené prasiatko! Mali sme tam byť o 18. hodine, ale keď už bolo pred siedmou, ostala som nervózna, no môj kamarát Romanko prezývaný „Štístko“ sa usmieval, že za chvíľu sme tam, nech nestresujem. Našli sme to! Po ceste naspäť mi všetci vyvolávali, že kde som a bla bla… Ráno o tretej hodine som s manželom odišla domov. Všetci kričali, že kam idem, veď som oslávenec a ja na to: „No viete, ja už som staršia dáma v rokoch! Vyšla som z podniku, išli nás odprevadiť nejakí ľudia, ktorí mi pomáhali niesť darčeky a veľkú tortu, na ktorej svietilo číslo 40, a zastavili nás nejakí mladí chalani: „To kto má štyridsať? Vy mladý pán?“ Otočili sa na môjho podguráženého manžela. „Nie, ona. Ja mám skoro päťdesiat,“ ukázal prstom na mňa. Chlapci neverili, mysleli si, že mám najviac tridsať. Bola som už vyčerpaná, nechcelo sa mi nič vysvetľovať. Teraz mi to lichotí, no ale poďme variť. Dnes, milé dámy, gazdinky, slečinky a blondínky, si navaríme teľacie na záhradnícky spôsob. 

POTREBUJEME: 1 kg teľacie karé, mrkvu, hrášok, kápiu (ja som použila mrazenú), 2 kocky bujónu

 Mäso si nakrájame na rezne, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a osmažíme na oleji. Podlejeme vodou, pridáme bujóny, pred koncom nasypeme zeleninu, prevaríme a podávame s ryžou. Želám dobrú chuť!

Medzi nami: Teľacie mäso, hoci je ako bavlnka, som kúpila prvý raz za dvadsať rokov manželstva, ale po zahlásení tej sumy asi aj posledný.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav