Blog Petra Remiša: V šmajchlkabinete

  • Blogy / Blogy
  • 20. júna 2012, 08:23
  • Autor:

Viete, aký sú hlavné rozdiely medzi štátnym a súkromným školstvom? Jeden z najdôležitejších je ten, že na štátnych školách majú kabinety. Ak sa zadarí, tak aj šmajchlkabinety.

V súkromných školách nenájdete žiadny kabinet. Napríklad v našej škole máme len “13. komnatu“, ktorá za honosným názvom ukrýva obyčajný plynový kotol, metlu a upratovačkine ružové papuče.

O výhodách šmajchlkabinetu môžem iba snívať.

A tak, ako napučaná kukurica blúzni o hladnej svini, aj ja si niekedy zasnívam. 

Predstavujem si, že po poslednom zvonení si dáme s kolegyňou biologičkou „spicha“ v šmajchlkabinete  Nestrácame podaromnici čas a pustíme sa do poctivého šmajchľovania.

Ako absolvent akreditovaného kurzu prvej pomoci najskôr vysvetlím mladej spolupracovníčke princípy dýchania z úst do úst. Potom ma moja kolegyňa zasvätí do rozdielov v druhotných pohlavných znakoch.

Keďže kabinetná kostra človeka na to nestačí, chtiac-nechtiac mi isté detaily musí dovysvetľovať na vlastnej telesnej schránke. Tajne dúfam, že postupne prejdeme k funkcii reprodukčných orgánov a k výmene genetických informácií.

Musíme si švihnúť. Treba došmajchľovať skôr, než nás načapá upratovačka.

Bohužiaľ, ďalej sa už v bujnom fantazírovaní nedostanem. V hlave mi zabliká červená kontrolka a s výkrikom o pomoc vyletím z kabinetu. Z vrecka mi totiž vypadlo niečo, čo by aj plemenného býka zmenilo na impotenta.

Výplatná páska štátneho učiteľa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava