Klaudiina kuchyňa: Tvarohové guľky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. júna 2012, 08:51
  • Autor:

Klaudia je matka troch detí a manželka jedného muža. Ako každá zamestnaná žena sa dennodenne borí s problémom hladných krkov. Jej kráľovstvom je však kuchyňa. Tentoraz vám prezradí, ako pripravuje tvarohové guľky.

Práve som dorazila z práce domov a doumývala som riady. Sadla som si za počítač a idem vám písať, čo mám nové. V nedeľu som sa stala štyridsiatničkou. Túto sobotu robím oslavu pre asi toľkých ľudí, koľko mám rokov! Najprv som chcela vyvárať svoje dobroty, ale potom som si povedala, že kašlem na to, aby som unavená prišla na svoju oslavu. Vybavila som pečené prasiatko a všetko, čo k nemu patrí. Jedna kamoška mi upečie zákusky, lebo sa ma pýtala, aký darček chcem, a ja, že nech napečie slané aj sladké. Keďže na oslavu prídu i vegetariáni, tak šalátik im pripravím aj ja. Sála je zajednaná, dídžej vybavený, takže ruka hore! Od môjho muža som dostala dovolenku do Chorvátska. Teším sa, lebo po minuloročnom Egypte som myslela, že k moru nepôjde už nikdy. Bolo mu tam teplo, nemal kam chodiť na prechádzky, samý piesok. On je skrátka na rozdiel odo mňa hyperaktívny typ. Takže sa tam nudil. Mne na ležadle s drinkom v ruke nechýbalo nič.

Dnes si navaríme, milé dámy, slečny, gazdinky a blondínky, tvarohové guľky.

POTREBUJEME: 0,5 kg hrudkového tvarohu (zabalený v alobale, nie v tégliku), 1 vanilkový cukor, 2 lyžice práškového cukru, 5 lyžíc detskej krupice, 5 lyžíc strúhanky, štipku soli, postrúhanú citrónovú kôru, 2 vajcia, orechy

POSTUP: Všetko dáme do misky, poriadne premiešame, vytvarujeme guľôčky a hádžeme ich do hrnca s vriacou vodou. Keď vyplávajú guľky na povrch, sú hotové. Potrieme roztopeným maslom a posypeme mletými orechmi, navrch dáme džem. Jedlo je hotové za 10 minút.

Guľky sa mi vždy podaria, takže tento recept veľmi obľubujem. A moje deti ešte viac. Majte sa krásne, o týždeň píšem novú „mňamku“. Čakám opravára umývačky a už teraz sa desím, či ju opraví! Lebo už mesiac umývam riady ja, ako keby u nás nikto iný z tanierov nejedol!
0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila