E.M.Photography: 16. epizóda – Talianska modelka

  • Blogy
  • 14. júna 2012, 14:09
  • Autor:EM

Piešťanci Erik „Eriino“ Ďuriš a Marek „Švaco“ Švančara sa rozhodli zužitkovať svoje niekoľkoročné skúsenosti z oblasti fotografie a v roku 2009 založili projekt E.M.Photography (Erik.Marek.Photography), v rámci ktorého ponúkajú začínajúcim i skúsenejším fotografom cenné rady pri vytváraní kreatívnych fotografií. V tejto špeciálnej epizóde sa venujú produktovej fotografii. Objektom bola talianska krásavica Alfa Romeo 159 2.0JTD

Pri produktovej fotografii môžete využiť všetky svoje doterajšie vedomosti a skúsenosti z fotenia. Pripravili sme pre vás niekoľko ukážok, pričom nám pomohla naša talianska modelka "Alfa". Tento automobil sme si vybrali zámerne z niekoľkých dôvodov. Taliani to s designom naozaj vedia, čoho dôkazom je aj Alfa Romeo 159 2.0JTD. 

"Stopädesiatdeviatka" je naozaj pôvabné auto a dá hneď vedieť, že sa nejedná o konzervatívneho Nemca, ale o čistokrvný taliansky design. Giugiaro jednoducho nakreslil nádherné auto. Alfa konštruuje svoje autá pre radosť z jazdy. Ani tento model nie je výnimkou, naozaj som si jazdu s touto Taliankou užíval. Interiér dýcha luxusom, no odkladacích priestorov je v interiéri ako šafránu.
Modelkou Švacovi a Eriinovi bola tentoraz kráska z Talianska – Alfa Romeo.

Palubná doska s ovládacimi prvkami natočená na vodiča je prehľadná – vodič má všetko po ruke. Štartuje sa vložením kľúča a podržaním štartovacieho tlačidla, na čo sa veľmi dobre zvyká. Na multimediálnej výbave s GPS navigáciou je cítiť vek auta. Displej navigácie má slabšie rozlíšenie, multimediálny systém nepodporuje už dnes štandardné formáty a taktiež s ním nespárujete napríklad iphone. Ale to všetko sa dá vyriešiť výmenou multimediálnej výbavy.

Čo nám však najviac prekážalo, bolo umiestnenie displeja navigácie. Ten je dosť nízko, a tak pri navigácii pohľad na displej odpútava pozornosť od riadenia. Spôsob ako to vyriešiť je nechať sa navigovať hlasovo. Pochváliť treba ale volant! Ten sa naozaj podaril, do ruky padne ako uliaty. Multifunkčné ovládanie sa ovláda veľmi príjemne a budem sa opakovať, ten design…

Viac sa dočítate na stránke EM Photography.

Preto je pri takomto fotení nevyhnutné zavážiť stojany, prípadne ak vám má kto pomôcť, môže vám ich podržať a nasmerovať, kam budete potrebovať. Fotili sme s dvoma bleskami na stojanoch rozmiestnené po bokoch auta. Vyžaduje si to niekoľko skušobných fotiek, aby ste si to nastavili, ako potrebujete. Jednak treba dávať pozor, aby vám zbytočne nevznikali odlesky. Zabrániť sa im dá zmenou umiestnenia bleskov. Nám vznikal nepríjemný odlesk pri nádrži auta, keď sme umiestnili blesk vyššie a viac za auto, odlesk sa takmer vytratil. Menšie nedokonalosti sa dajú odstrániť aj v počítači, ale lepšie je nafotiť fotky čo najlepšie, aby ste mali potom menej práce. 
Nočná obloha nad Čiernym Váhom poskytla aj takéto scenérie.
Každopádne odporúčam si auto pred fotením dobre umyť, ak je možnosť dať dole aj tabuľku s EČV. Všetko to pomôže k lepšiemu výsledku.

Na ďalší deň sa počasie zlepšilo a bolo veľmi príjemne. Vybrali sme sa do kopcov neďaleko Piešťan, kde sme fotili panning. Nádherné počasie, v okolí všetko farebné – čo viac si priať. Sfarbené stromy dávajú fotke veľmi pekný nádych, čím sú fotografie zaujímavejšie. Panning sa veľmi často používa pri športovej fotografii pre svoj dynamický efekt. O panningu sme si už vraveli v ôsmej epizóde, kde sme fotili bikera. Vtedy to bolo s bleskami, teraz zas bez bleskov.

Po tomto fotení sme z Piešťan putovali smerom na Liptov s cieľom nočného fotenia pri Čiernom Váhu…
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj