Vyhral Pytagoriádu – Piešťanec pokoril súperov

  • Spravodajstvo
  • 9. júna 2012, 18:21
  • Autor:red.

PIEŠŤANY/BRATISLAVA – V piatok 8. júna sa v Bratislavskej IUVENTE konalo celoslovenské kolo Pytagoriády, na ktorom sa zúčastnil aj žiak Prímy z Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch Marián Poturnay. Súťažil v dvoch kategóriách. V kategórii P6, v ktorej matematické schopnosti preverovali šiestakom obsadil 2. miesto a medzi siedmakmi obsadil vynikajúce prvé miesto. Blahoželáme!

Súťažilo sa v troch kategóriach – P6,P7,P8 (šiestaci až ôsmaci). V kategórii P6 súťažilo 9 žiakov a v kategórii P7 bolo 13 žiakov.Piešťanský gymnazista Marián Poturnay ako jediný zo všetkých účastníkov riešil dve kategórie.
"Bol to vlastne výber z okresných kôl podľa počtu získaných bodov. V každej kategórii bolodvadsať úloh, pričom nie všetky boli ľahké ako na okresnom kole. Boli to príklady, ale aj slovné úlohy, ktoré obsahovali záludné chytáky. Časový limit na všetky otázky bol 60 minút. Za každú správnu odpoveď sa získaval 1 bod a za každé tri ušetrené minúty sa získaval tiež jeden bod, takže dôležitá bola aj rýchlosť počítania, pričom body za čas sa prideľovali až pri získaní aspoň 12 bodov za úlohy. Majkovi trvalo vyriešiť kategóriu P6 11 minút a na vyriešenie kategórie P7 mu stačilo iba 9 minút ! Ako sa autorka úloh a zároveň aj predsedkyňa komisie priznala, jej by 9 minút nestačilo ani na prečítanie si zadania, nie to ešte na vyriešenie príkladov," zdôraznil Mariánov otec Luboš Poturnay.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava