Za parkovanie sa bude platiť aj mimo centra Trnavy

  • Spravodajstvo
  • 4. júna 2012, 10:01
  • Autor:sita

TRNAVA – Jednoeurovú daň za vjazd autom do historickej časti mesta Trnava má od 1. októbra nahradiť poplatok za dočasné parkovanie. Vodiči však musia rátať s tým, že platenie sa rozšíri aj mimo centra. Vyplýva to z návrhu všeobecne záväzného nariadenia o dočasnom parkovaní v Trnave, ktoré môže verejnosť pripomienkovať do polovice júna. Mestské zastupiteľstvo bude o ňom rokovať 26. júna.

Vodiči momentálne platia v Trnave za vjazd do centra mesta jedno euro, za túto sumu tam môžu parkovať aj celý deň. Po novom majú byť v meste tri zóny s rôznymi sadzbami za parkovanie. Parkovanie v centre bude stáť 50 centov za hodinu, pri platbe SMS správou o desať centov viac. Po prvýkrát majú byť podľa návrhu spoplatnené aj parkoviská mimo centra na Kollárovej, Halenárskej, Hospodárskej a Rybníkovej ulici, celá Kollárova ulica a parkovisko pri mestskej poliklinike na Starohájskej ulici. Na týchto miestach je výška poplatku navrhnutá na dvadsať centov za hodinu, pri poliklinike však bude prvá hodina zadarmo. Nové nariadenie ráta aj s platením prostredníctvom SMS správ, ktoré budú o desať centov drahšie ako platenie tradičným spôsobom cez parkovacie automaty.

Podľa nového návrhu bude parkovanie spoplatnené od pondelka do piatku od 8:00 do 18:00, počas sobôt, nedieľ a štátnych sviatkov bude možné v meste parkovať zadarmo. Výnimkou je len obdobie Tradičného trnavského jarmoku, vtedy sa za parkovanie bude platiť. Parkovací poplatok si možno aj predplatiť kúpou štvrťročnej, polročnej alebo celoročnej karty. Platenie budú kontrolovať mestskí policajti.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín