V Piešťanskom týždni sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 4. júna 2012, 15:16
  • Autor:

Uplynulý týždeň bol v Piešťanoch bohatý na udalosti. Na Červenej veži horelo, kúpalisko Eva ponúkli kúpele mestu na prenájom za jedno euro, cez víkend sme slávnostne otvorili letnú sezónu a piešťanská rodáčka Dominika Cibulková potešila nielen priaznivcov bieleho športu. Čo sa ešte dočítate v Piešťanskom týždni? Ponúkame vám zopár chuťoviek.

Kúpele ponúkli Evu za jedno euro ročne

Slovenské liečebné kúpele Piešťany dali predstaviteľom mesta zaujímavú ponuku. Na stole bola téma o podmienkach nájmu kúpaliska Eva pre mesto za jedno euro ročne. O ďalších výsledkoch tohto stretnutia primátor informoval členov mestskej rady ešte v polovici mája.

Požiar Červenej veže vystrašil Piešťancov

Červená veža sa opäť ocitla v centre záujmu Piešťancov. Tentoraz však nie jej prípadnou kultiváciou, ale ohňom, ktorý zasiahol v stredu 30. mája najmä lesný porast a kríky. Na požiar upozornil obyvateľov širokého okolia biely dym stúpajúci k oblohe. Ten vystrašil nielen majiteľov tunajších pozemkov, ale aj hoteliérov. Oheň, ktorý zhltol 2 500 m2 porastu, hasili 16 tisíc litrami vody. Na druhý deň zavolali hasičov na Červenú vežu znova…

Leto sme otvorili s ohňom, vodou, zemou aj nebom

Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny (OLKS) 2012 sa začalo v Piešťanoch veľkolepo. Tisícky ľudí vítalo najskôr prezidenta republiky Ivana Gašparoviča sediaceho spolu s primátorom Piešťan Remo Cicuttom v zelenom Packarde, ktorý si nabral svoje tempo, takže podobne ako minule, nedobehli ho ani krásne mažoretky z Novej Dubnice, ktoré kráčali v úvode pešieho sprievodu.

Stavbu storočia dokončí nový dodávateľ

Piešťanská kolonáda sa ani po opakovaných upozorneniach radnice nedočkala úspešného dokončenia rekonštrukcie. Do konca minulého týždňa mala spoločnosť Eurobuilding odovzdať hotovú stavbu. To sa nestalo.

Školský rok strávi v USA

Len dvanásť študentov gymnázií a lýceí z celého Slovenska prešlo sitom výberového konania Nadácie otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation – a získalo jednoročné štipendiá na atraktívnych súkromných stredných školách v USA a Veľkej Británii. Denisa Chanáthová z piešťanského Gymnázia Pierra de Coubertina je jednou z vybraných uchádzačiek.

Cibulková vyradila v Paríži svetovú jednotku

Kolotoč najvýznamnejších svetových tenisových turnajov pokračuje v týchto dňoch druhým grandslamom v Paríži. Na medzinárodných majstrovstvách Francúzska, dotovaných sumou 18,718 milióna eur, sa predstavilo aj trio odchovancov piešťanského tenisu. Kým Magdaléna Rybáriková a Lukáš Lacko vypadli už v prvom kole, Dominika Cibulková netratila v doterajších štyroch zápasoch dvojhry ani set.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek