Leto do Piešťan priviezli rýchlikom z Děčína

  • Kultúra a spoločnosť
  • 4. júna 2012, 12:18
  • Autor:Petr Veverka

PIEŠŤANY – „Společnost pro převážení ročních období“ prišla do Piešťan na pozvanie Občianského združenia ČANGO priviezla „ČESKÉ LÉTO“ až z Děčína. Vzácni hostia sa netajili, že by si do DĚČÍNA radi priviezli radostnú atmosféru otvorenej piešťanskej letnej kúpeľnej sezóny.

Na čele "SPOLEČNOSTI PRO PŘEVÁŽENÍ ROČNÍCH OBDOBÍ" boli  prezident  spoločnosti Jaroslav  Drahoš a  vlajkonosič pán František Korel, ktorý je súčasne garantom  leta, pretože sa narodil 21. júna – v deň prvého letného dňa.

V piatok po skončení slávnostného zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Dome umenia odovzdal prezident SPPRO Jaroslav Drahoš primátorovi Remo Cicuttovi "ČESKÉ LÉTO" , ktoré pán primátor s radosťou prijal. Následne sa členovia SPPRO zúčastnili na vernisáži MOSTY a v sobotu sa zapojili do tradičného sprievodu OLKS.  Sprevádzali ich členovia OZ ČANGO a Českého spolku v Trnavskom regióne. Pred tribúnou pozdravili aj vzácnych hostí. Veria, že ich návšteva prispeje k rozvoju vzťahov miest Piešťany a Děčína.

Členovia spoločnosti  podporujú aj snahu Občianskeho združenia ČANGO so sídlom v Piešťanoch o zachovanie železničnej trate Piešťany – Vrbové a vybudovanie modernej cyklotrasy Piešťany – Vrbové, súbežne so železnicou.

21. júla 2012 sa v DĚČÍNE uskutoční I. ročník Medzinárodných majstrovstiev Českej republiky v jazde na pákových drezínach. Členovia SPPRO pozývajú už dnes širokú verejnosť na toto zaujímavé podujatie a k návšteve pekného děčínskeho kraja.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín