KLAUDIINA KUCHYŇA: Plnené hovädzie rolky s tarhoňou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 1. júna 2012, 09:24
  • Autor:

Klaudia je matka troch detí a manželka jedného muža. Ako každá zamestnaná žena sa dennodenne borí s problémom hladných krkov. Jej kráľovstvom je však kuchyňa. Tentoraz vám pripraví plnené hovädzie rolky s tarhoňou.

Hokejové šialenstvo je úspešne za nami. Čechov sme dali na lopatky a to je pre nás zlato. Rusov sme síce neporazili, ale ja si myslím, že v dnešnej dobe je modernejšie striebro, tak som spokojná ako väčšina Slovenska. Zápas som síce nevidela, lebo som pracovala, ale fanúšikovia ma neustále informovali o stave za pivo a cigaretky, ktoré som im s úsmevom predávala. Po zápase som bola ohučaná, pretože trúbky, píšťalky a výkriky dosť podnapitých fanúšikov boli také silné, až mi praskali bubienky. Tešila som sa, keď mi „padne“ a rýchlo domov. Osprchovala som sa, naliala som si červené vínko s colou a zapálila si cigaretku. Môj muž sa vrátil domov tiež z poobednej a nevedel sa trafiť do zámky, tak som mu dvere otvorila. „Ahoj láska, troška sme zapíjali prehru!“ Uložila som ho spinkať. Dnes, milé dámy, slečny, gazdinky a blondínky, si navaríme jedlo, ktoré nenájdete nikde, lebo som si ho vymyslela sama – plnené hovädzie rolky s tarhoňou.
Tiež neviete, čo navariť? Nechajte sa zlákať Klaudiinými kuchárskymi inšpiráciami.

Čo potrebujeme?

1 kg hovädzej roštenky, 200 g čerstvého špenátu, 200 g prosciutta (alebo nejakého údeného mäska), 2 strúčiky cesnaku, 2 vajíčka, hovädzí bujón, mleté čierne korenie, drvenú rascu, tarhoňu.

Ako postupovať?

Mäso nakrájame, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a na ňom opečieme prosciutto. Pridáme nahrubo nakrájaný špenát, pretlačený cesnak, vajíčka a troška soli. Urobíme praženicu a touto zmesou plníme rezne. Tie stočíme do roliek, okraje mäsa popritláčame, aby nám zmes nevytekala (môžete použiť aj špáradlo). Opečieme na oleji z každej strany a vložíme do hrnca aj s výpekom. Podlejeme pol litrom vody a jedným bujónom a varíme, kým mäso nie je mäkké. Na konci môžeme zahustiť. Uvaríme si tarhoňu a jedlo môžeme podávať.

Je to niečo nové, iné a dobre to vyzerá aj na tanieri. Želám vám dobrú chuť a o týždeň som tu s novým receptom opäť.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 3. decembra. Tento deň je Sviatkom sv. Františka Xaverského, patróna diela šírenia viery (misionárov) a Medzinárodným dňom…
  • 02.12.2022, 23:00
  • Dobré ráno, Piešťany!
Inšpiratívne vianočné stolovanie, čokoládový obraz, vynikajúca vianočná zmrzlina, kávové špeciality, voňavé medovníčky, vlastný hotelácky med, nádherné candy bary, pôsobivé vianočné…
  • 03.12.2022, 22:42
  • Kultúra a spoločnosť / Školy / Piešťany
Advent je čas, keď sa máme stíšiť a zamyslieť sa nad tým, čo ovplyvňuje naše zásadné rozhodnutia, kam smeruje naša…
  • 02.12.2022, 23:02
  • Kultúra a spoločnosť / Región
Dnes je nedeľa 4. decembra. Tento deň je Sviatkom sv. Barbory, patrónky baníkov a delostrelcov. Meniny má Barbora, Barbara.
  • 03.12.2022, 22:40
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 4. decembra 2022
Meniny má Barbora, zajtra Oto