KLAUDIINA KUCHYŇA: Plnené hovädzie rolky s tarhoňou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 1. júna 2012, 09:24
  • Autor:

Klaudia je matka troch detí a manželka jedného muža. Ako každá zamestnaná žena sa dennodenne borí s problémom hladných krkov. Jej kráľovstvom je však kuchyňa. Tentoraz vám pripraví plnené hovädzie rolky s tarhoňou.

Hokejové šialenstvo je úspešne za nami. Čechov sme dali na lopatky a to je pre nás zlato. Rusov sme síce neporazili, ale ja si myslím, že v dnešnej dobe je modernejšie striebro, tak som spokojná ako väčšina Slovenska. Zápas som síce nevidela, lebo som pracovala, ale fanúšikovia ma neustále informovali o stave za pivo a cigaretky, ktoré som im s úsmevom predávala. Po zápase som bola ohučaná, pretože trúbky, píšťalky a výkriky dosť podnapitých fanúšikov boli také silné, až mi praskali bubienky. Tešila som sa, keď mi „padne“ a rýchlo domov. Osprchovala som sa, naliala som si červené vínko s colou a zapálila si cigaretku. Môj muž sa vrátil domov tiež z poobednej a nevedel sa trafiť do zámky, tak som mu dvere otvorila. „Ahoj láska, troška sme zapíjali prehru!“ Uložila som ho spinkať. Dnes, milé dámy, slečny, gazdinky a blondínky, si navaríme jedlo, ktoré nenájdete nikde, lebo som si ho vymyslela sama – plnené hovädzie rolky s tarhoňou.
Tiež neviete, čo navariť? Nechajte sa zlákať Klaudiinými kuchárskymi inšpiráciami.

Čo potrebujeme?

1 kg hovädzej roštenky, 200 g čerstvého špenátu, 200 g prosciutta (alebo nejakého údeného mäska), 2 strúčiky cesnaku, 2 vajíčka, hovädzí bujón, mleté čierne korenie, drvenú rascu, tarhoňu.

Ako postupovať?

Mäso nakrájame, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a na ňom opečieme prosciutto. Pridáme nahrubo nakrájaný špenát, pretlačený cesnak, vajíčka a troška soli. Urobíme praženicu a touto zmesou plníme rezne. Tie stočíme do roliek, okraje mäsa popritláčame, aby nám zmes nevytekala (môžete použiť aj špáradlo). Opečieme na oleji z každej strany a vložíme do hrnca aj s výpekom. Podlejeme pol litrom vody a jedným bujónom a varíme, kým mäso nie je mäkké. Na konci môžeme zahustiť. Uvaríme si tarhoňu a jedlo môžeme podávať.

Je to niečo nové, iné a dobre to vyzerá aj na tanieri. Želám vám dobrú chuť a o týždeň som tu s novým receptom opäť.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek