Vlastníci z Malej vrbiny „ekosprávu“ zaplatiť nechcú

  • Spravodajstvo
  • 29. mája 2012, 12:48
  • Autor:red

PIEŠŤANY – Proces zmien a doplnkov územného plánu mesta Piešťany stále pokračuje. Postup zatiaľ brzdia rokovania o platení správy o posudzovaní vplyvov na životné prostredie v troch lokalitách – Heinola, Vážsky ostrov a Malá vrbina. Pred dvoma mesiacmi mestskí poslanci rozhodli, že tento dokument uhradia v plnom rozsahu žiadatelia, ktorí požadujú zmenu funkčného využitia ich parciel z plôch verejnej zelene na plochy bývania v zeleni v lokalite Heinola a na plochy zariadení športu a rekreácie na Vážskom ostrove a Malej vrbine.

„Posudzovanie vplyvov na životné prostredie – prieskum sa v týchto miestach má uskutočniť počas dlhšieho časového obdobia. Predpokladali sme, že by to malo byť približne od jarných mesiacov až do septembra tohto roku. Následne môže byť vypracovaný finálny dokument správy. V týchto súvislostiach sme odhadovali náklady na jeho zabezpečenie pre všetky lokality v hodnote okolo 10-tisíc eur,“ povedala vedúca referátu územnej správy Mestského úradu v Piešťanoch Jana Vitková.
Viac informácií o tejto problematike sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa, ktorý nájdete na stánkoch od utorka 29. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín