V Piešťanskom týždni 22 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 28. mája 2012, 14:59
  • Autor:red

Čo prinášajú na stránky najnovšieho vydania PT redaktori?

Piešťanec pestoval a predával marihuanu, obvinili ho
Väzenie na desať až pätnásť rokov hrozí 60-ročnému Piešťancovi. U seba doma pestoval a predával marihuanu. Polícia počas prehliadky v rodinnom dome na Díčovej ulici zaistila materiál, z ktorého by bolo možné vyrobiť takmer 9400 dávok. Obvineniam sa nevyhli ani zákazníci obvineného.

Fontánami Piešťan pretečie trikrát viac peňazí ako v Trnave
V Trnave na prevádzku trinástich fontán minulú sezónu od júna do septembra minuli 14-tisíc eur. V tohtoročnom rozpočte radní vyhradili len osem tisíc. Z týchto peňazí má mestský úrad zabezpečiť údržbu, zaplatiť faktúry za vodu a elektrickú energiu. Piešťany v roku 2011 v mestskom rozpočte na údržbu a prevádzku fontán vyhradili 27-tisíc eur. Na tohtoročnú sezónu je to o dvetisíc eur menej

Slovenská Trója odhaľuje svoje tajomstvá
Náleziská v lokalite Bojnej, vzdialenej len dvadsať kilometrov od Piešťan, ukývajú v sebe unikáty. Objavili tu i medené pozlátené plakety, dokazujúce, že Slovania poznali písmo i kresťanstvo ešte pred príchodom Cyrila a Metoda! A tých ohromujúcich prekvapení je viac…

Už vieme čo bolo v Zázračných orieškoch
Siedmy ročník festivalu rozhlasových rozprávok Zázračný oriešok  má svojich víťazov. Určila ich nielen detská, ale aj odborná porota. Špeciálnu – hlavnú cenu festivalu si tento rok odniesla z Piešťan herečka Emília Vašáryová.

Zakladateľ firmy Eset kúpil v centre Trnavy historické budovy
Zakladateľ a  spolumajiteľ svetovo preslávenej softvérovej spoločnosti Miroslav Trnka kúpil v centre Trnavy dve historické nehnuteľnosti za sumu 1,2 milióna eur. Vo verejnej obchodnej súťaži mestu ponúkol až o zhruba pol milióna eur viac, ako zvyšní dvaja záujemcovia.

Hokejisti sú definitívne v extralige
Hokejisti ŠHK 37 Piešťany budú v novej sezóne účastníkmi extraligy. V najvyššej súťaži nahradia bratislavský Slovan, ktorý bude hrať v Kontinentálnej hokejovej lige. Extraliga bude mať aj naďalej desať  tímov. Piešťany dostali ponuku na účasť medzi slovenskou elitou ako finalista druhej najvyššej súťaže, keďže jej víťaz z Bardejova je farmou Košíc.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel