KLAUDIINA KUCHYŇA: Kuracie prsia na kokosovom mlieku

  • Kultúra a spoločnosť
  • 25. mája 2012, 16:07
  • Autor:

Dnes som sa bola kúpať v Senci. Výletík mi padol celkom vhod. Išli sme tri baby a môj manžel. Ja vodu až tak nemusím (v tomto čase by ma tam nikto nedostal), ale baby a môj muž po chvíľke slnenia sa skočili do vody a plávali. Keď ma prehovárali, aby som išla aj ja, že voda je fajnová, povedala som: „Až mi bude horúco.“

Po dvoch hodinách mi bolo fakt teplo, tak som to išla skúsiť. Vo vode boli len moje kamošky, nejakí dvaja chlapci machrujúci pred svojimi kočkami a dve labute, ktoré som z brehu kŕmila sušienkami. Do vody som vošla po kolená. Baby hneď naskákali za mnou a tešili sa, že ma tam dostali, a povzbudzovali, že to dám. Nádych a vrhnutie do vody… Normálne mi prestalo biť srdce a nevedela som sa nadýchnuť! Taká bola vodenka fajnová! Hneď som priplávala k brehu a zahučala na ne: „Vy ste hovädá! Dobre mi je v kresle na brehu s cigaretkou a citronádkou v ruke. Vy sa kúpte, ja vás budem len fotiť.“ Potom prišla búrka, ktorá nás vyhnala.

Domov sme prišli hladní, osprchovali sme sa a začala som variť. Dnes si navaríme, milé dámy, gazdinky, slečny a blondínky, kuracie prsia na kokosovom mlieku a čiernych hríbikoch.


POTREBUJEME: 1 kg kuracích prs, 1 vrecko čiernych hríbikov (môžu byť aj v konzerve), 1 konzerva kukurice, 1 konzerva lúpaných paradajok, 1 ks limetky, 1 konzerva kokosového mlieka, vegeta, sójová omáčka, ryža.

POSTUP: Mäso nakrájame na tenučké plátky. Vytlačíme na ne šťavu z limetky, pridáme sójovú omáčku a vegetu a opečieme na troche oleja. Pridáme hríbiky, kukuricu, paradajky a zalejeme kokosovým mliekom. Chvíľku podusíme a podávame s ryžou.

Želám dobrú chuť. Tento recept som vymyslela úplne sama, tak dúfam, že si pochutíte 🙂
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel