Za šéfku ÚVO navrhuje vláda Zitu Táborskú, rozhodnú poslanci

  • Spravodajstvo
  • 24. mája 2012, 10:04
  • Autor:sita

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico navrhol zvoliť za predsedníčku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Zitu Táborskú. Vláda na stredajšom zasadnutí tento návrh schválila. O jej zvolení na viac ako rok uvoľnené miesto na čele ÚVO rozhodne parlament pravdepodobne na júnovej schôdzi.

Táborská sa uchádzala o spomínaný post už vlani v lete v prvom kole výberového konania medzi 26 kandidátmi. Dostala sa až do užšej trojice spolu s Michalom Maťašom a Petrom Kubovičom. Bývalá vláda Ivety Radičovej výber kandidáta na šéfa ÚVO neskôr zastavila pre stratu dôvery v parlamente. Táborská pôsobila na ÚVO v rokoch 2000 až 2004 ako hlavný radca a neskôr v Slovenských elektrárňach viedla sekciu nákupu a služieb. 

Premiér Robert Fico pred stretnutím s predsedom KDH Jánom Figeľom v utorok večer vyhlásil, že rešpektuje, že návrh na predsedu ÚVO má predložiť opozícia. Zároveň dodal, že nebude podporovať straníckeho kandidáta KDH a rovnako nevidí dôvod, aby jednostranne prijal návrh Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) alebo návrh zamestnávateľov. "Ak takéto meno prinesie pán Figeľ a povie, je tu dohoda so ZMOS-om a zamestnávateľmi, túto dohodu si overím a bude pravdivá, zajtra schválime návrh na voľbu predsedu Úradu pre verejné obstarávanie. Ak nie, budem musieť zobrať zodpovednosť ako predseda vlády do vlastných rúk,“ povedal Fico.

Horúcim kandidátom na predsedu ÚVO je aj primátor Piešťan Remo Cicutto – rozhovor s ním nájdete v tomto článku.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela