V Piešťanskom týždni 21 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 18. mája 2012, 14:59
  • Autor:red

Čo prinášajú na stránky najnovšieho vydania PT redaktori?

Remo Cicutto sa stal oficiálnym kandidátom Združenia miest a obcí na post šéfa Úradu na verejné obstarávanie


„Nerád by som opustil primátorskú stoličku, túto prácu a Piešťany mám rád. Mám dilemu. Aj v posledných voľbách som získal veľkú podporu od ľudí, ktorí mi dali dôveru a veria mi. Nechcem ich sklamať. Moja vnútorná situácia nie je jednoduchá,“ priznáva v rozhovore pre Piešťanský týždeň prvý muž Piešťan.

Víťazstvo nad Čechmi oslávili výstrelom z húfnice


Výstrel z húfnice D-30 bol oficiálnym začiatkom Noci múzeí a galérií v Piešťanoch. Brány Galérie Fontána, Balneologického múzea a Vojenského historického múzea (VHM) boli otvorené pre všetkých návštevníkov do neskorej noci. Sobotný podvečer 19. mája návštevnosť múzeí trošku poznačil hokejový zápas Slovákov proti Čechom. Ľudia fandili doma, v podnikoch, na námestiach. Zopár si hokej pozrelo na plátne, a to v nezvyčajnom prostredí – medzi vojenskými exponátmi na letisku.

K národnej kultúrnej pamiatke sa nik nehlási

Kaštieľ v Sokolovciach vydržal bez ujmy tri storočia. Až kým ju v roku 2008 neodkúpila firma, ktorá ju dnes chce vrátiť pôvodnemú vlastníkovi. Zatiaľ neznámi  zlodejíčkovia veselo rozkrádajú medenú krytinu a dovnútra pustnúcej stavby cez deravú strechu zateká stále viac a viac. 

Kreslá patria do zberného dvora, stavebný odpad na skládku

Neporiadok okolo kontajnerov na Sídlisku Adam Trajan nie je ničím výnimočný. Situáciu zmapoval z okna činžiaka obyvateľ sídliska Jaroslav Vrábel, ktorý poslal do redakcie sériu fotografií svedčiacu nielen o účelovom triedení harabúrd, ktoré zbiera „pozberová čata“ na nákladné auto. Nafotil  aj muža, ktorému sa zvyšky z rekonštrukcie bytu nechcelo nosiť na skládku. 

Veslársky Pohár SNP vyhrali opäť Maďari

Jubilejný 30. ročník medzinárodného veslárskeho Pohára SNP, ktorého organizátorom je tradične VK Sĺňava Piešťany, prilákal do Piešťan športovcov z Maďarska, Česka, Rakúska, Slovenska a Anglicka. Pohár za celkové prvenstvo si spomedzi 23 veslárskych klubov odvážajú domov veslári z maďarského Mosonmagyaróvári VSE, ktorí získali 307 bodov a obhájili prvenstvo z minulého roku. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava