KLAUDIINA KUCHYŇA: Grilované karé s jarným šalátom

  • Kultúra a spoločnosť
  • 18. mája 2012, 08:19
  • Autor:

Voľno päť dní, pretože moju trafiku zrušili. Ale mne sa to páči, aspoň som bola na „bubnovačke“, na ktorú by som sa inak nedostala. Oheň, guláš, desať bubnov, tance, dj s mixpultom hlboko v lese – skrátka zážitok. Ja som nepila, ja som fotila. Ale s pribúdajúcimi hodinami a prázdnymi fľaškami od alkoholu sa všetci veselili viac a viac. Ja som bola tichý pozorovateľ.

Prišiel ku mne kamarát: „Klaudika, a ty akože nebudeš piť? To odmietneš aj môjho kapitána Morgana?“ „Tak teda daj! Aby som neurazila!“ Dala som si pár dúškov a hneď mi bolo do tanca aj do smiechu. Poviem to takto – ťažko by to tam triezvy človek zvládal, počul zvuky a videl postavy rôznorodé…

Takže dnes, milé dámy, gazdinky, slečny a blondínky, si navaríme grilované karé s jarným šalátom.

POTREBUJEME: 4 plátky karé, 1 ks ľadový šalát, mladú cibuľku, 4 ks rajčiny, 1 ks kápie, tatársku omáčku, americký dresing

POSTUP: Mäso ugrilujeme a medzitým si nakrájame cibuľku, ľadový šalát posolíme, pridáme kápiu a rajčiny. Premiešame, nalejeme tri lyžice octu, pridáme tatársku omáčku, dresing a podávame.

Ako prílohu som zvolila zeleninové rizoto, ktoré mi zostalo z predošlého dňa. Jedlo je drahé, tak sa snažím nič nevyhodiť. A spapalo sa. No končím, pretože sa ideme previezť na bicykloch. Je krásne počasie, tak pôjdem nabrať bronz. Majte sa, kočky, budúci týždeň ma tu máte zas!
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel