V Piešťanskom týždni 20 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 14. mája 2012, 17:27
  • Autor:

V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa, ktorý nájdete v predaji od utorka 15. mája, sa dočítate aj o nasledujúcich témach.

Trest pre Rómov za zabitie a rasizmus: trinásť rokov!

Ruka zákona tvrdo dopadla na dvoch vinníkov z Maduníc, ktorí majú na svedomí smrť dôchodcu Andreja Poláka. Okresný súd v Piešťanoch poslal v pondelok 14. mája obžalovaných Petra Heráka (23) a Františka Barkóciho(18) na mreže do ústavu s maximálnym stupňom stráženia na dobu 13 rokov. 

Pre a proti bioplynke v Sokolovciach

Podnikatelia v susedstve varujú: „Nechceme žiť a pracovať na modernom smetisku!“ Majiteľ pozemkov argumentuje: „Mínusy bioplynky nejestvujú. Sú iba plusy. Toto zariadenie ozdraví životné prostredie obce a jej okolia, pretože spracuje všetky biodegratovateľné materiály. Obec môže byť aj v prípade ťažkých havárií či iných príčin nedostatku energií nezávislá na všetkých zdrojoch energie.“

Rudko má rád cucu, pipu, šniclu a kofolu

Len pred pár dňami oslávil Rudko Baslík z Piešťan šesťdesiatku. Navštívili sme ho doma, aby sme mu mohli osobne popriať veľa zdravia, radosti a dobrej pohody.  Len čo nás oslávenec zbadal, odbehol k oknu v obývačke, kde mal asi pol metra vysoký komín rôznych novín a časopisov . Tak tu skrýva svoje najväčšie poklady najvášnivejší zberateľ piešťanských tlačovín – večne mladý Rudko Pištolník, ktorý nepije pivo, iba mliečko, poprípade malinovku alebo kofolku.

Lietadlo bez krídel poputuje do Bratislavy

Lietadlo Caproni, na ktorom zahynul M. R. Štefánik, o pár dní zmizne z hangára piešťanského Vojenského historického múzea. Nikto však na ňom neodletí. Unikátny dvojplošník sa stane atrakciou bratislavského letiska.

Vandalom prekážali mladé stromy v parku

Nielen pracovníkov strediska verejnej zelene Služieb mesta Piešťany (SMP) čakalo nepríjemné prekvapenie. Po víkende (5. mája) našli v mestskom parku zlomené dva mladé stromčeky. Žiaľ, incident nikto nevidel, preto mestská polícia udalosť zdokumentovala a pokračovala v hliadkovej činnosti.

Babač presedlal do dvojskifu

Trojdielny seriál Svetového pohára vo veslovaní má za sebou prvé preteky. Uskutočnili sa začiatkom mája v srbskom Belehrade a štartovali na nich aj traja slovenskí veslári, z toho dvaja Piešťanci. Iba 17-ročný junior Richard Vančo súťažil v skife ľahkých váh a o desať rokov starší Lukáš Babač v skife ťažkých váh.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel