Piešťanský týždeň 19 už v predaji

  • Spravodajstvo
  • 7. mája 2012, 08:14
  • Autor:

V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa, ktorý nájdete v predaji od pondelka 7. mája, sa dočítate aj o nasledujúcich témach. Nezabudnite, PT si môžete stiahnuť aj v elektronickej podobe na našom webe v sekcii Noviny na stiahnutie.

Mesto predáva pozemky pod Fuelom za 780-tisíc eur

Hlavnou témou stretnutia piešťanských poslancov bolo rozhodnutie o odpredaji pozemkov pre spoločnosť Fuel na Vrbovskej ceste, ktoré má v prenájme na 30 rokov. Počas rokovania mestského zastupiteľstva vo štvrtok 3. mája poslanci odobrili návrh mestskej rady a za 17-tisíc metrov štvorcových si vypýtali takmer 780-tisíc eur. Tieto financie by mesto malo podľa schváleného uznesenia použiť na výstavbu nového plaveckého centra v parku.

Včelára doštípali včely, zachraňoval ho vrtuľník

Striasať roj včiel zo stromu do rojnice sa neopláca najmä pred búrkou. Takmer na to doplatil začínajúci včelár Juraj Koškár z Podolia. Pri tejto činnosti ho uštiplo asi pätnásť včiel. Dôchodca má alergiu na včelí jed. O pár chvíľ sa u neho dostavila silná alergická reakcia. Muža museli transportovať do novomestskej nemocnice vrtuľníkom.

Vandali vyčíňali na futbalových štadiónoch

Hotovú spúšť po sebe zanechali v noci z poslednej aprílovej soboty na nedeľu doteraz neznámi vandali na futbalových štadiónoch v Šterusoch a susednom Kočíne. Škody, ktoré spôsobili, sa odhadujú na niekoľkotisíceur. V Šterusoch vyhorel bufet, v Kočíne sa do kabín a do bufetu vlámali zlodeji.

Sokolovčania nechcú bioplynku, sú pripravení aj na referendum

Viac ako polovica obyvateľov Sokoloviec sa bojí o svoje životné prostredie. Súkromný investor chce len asi šesťdesiat metrov od posledného domu postaviť zariadenia na získavanie alternatívnych energií z biogénneho materiálu. Bioplynka má stáť na konci dediny v areáli bývalého poľnohospodárskeho družstva.

Hovoriaca mapa v centre oslovuje turistov sama

Najmä návštevníci Piešťan budú mať lepšiu možnosť, ako sa zorientovať v uliciach mesta. Ku klasickým podsvieteným mapám totiž uprostred pešej zóny pribudla ďalšia, tá dokonca hovorí.

Tisíce gratulácií pre šesťdesiatnika Rudka „pištolníka“

Jednou z nezameniteľných postavičiek mesta Piešťany je večne usmiaty Rudko Baslík. Každý ho pozná skôr pod prezývkou Rudko „pištolník“ pre jeho typické gesto a slová „pif–paf“, ktorými strieľa do pomyselných terčov. Rudko sa minulý štvrtok dožil krásneho jubilea – šesťdesiatich rokov.

Futbalisti Moravian to myslia so záchranou naozaj vážne

Treťoligoví futbalisti OTJ Moravany boli ešte pred pár týždňami najvážnejším kandidátom na zostup z tretej ligy. V poslednom čase sa im však darí. Asi ich „naštartovala“ bezgólová remíza vo Vrbovom v 21. kole, pretože potom získali šesť bodov v rade a už nie sú poslední. Pre skoršiu uzávierku sme nemohli v tomto čísle priniesť výsledok ich nedeľňajšieho domáceho zápasu s juniormi Slovana Bratislava „B“, v ktorom mohli svoju úspešnú sériu ešte natiahnuť… Dnes prinášame aj komentáre zo zápasov, ktoré sme už nestihli pre rovnaký dôvod uverejniť pred týždňom.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava