O extraligu má záujem pätica mužstiev, medzi nimi i ŠHK 37 Piešťany

  • Hokej / Šport
  • 4. mája 2012, 08:50
  • Autor:sita

BRATISLAVA/PIEŠŤANY – Zástupcovia Piešťan, Spišskej Novej Vsi, Liptovského Mikuláša, Prešova a Senice deklarovali na poslednom zasadnutí Združenia oddielov a klubov I. hokejovej ligy v Hronseku svoj záujem hrať v najvyššej slovenskej súťaži. Z extraligy odchádza do Kontinentálnej hokejovej ligy Slovan Bratislava a v nadnárodnej súťaži by chcel hrať aj HK Poprad. V extralige by malo aj v ďalšej sezóne hrať desať mužstiev a zástupcovia Pro-Hokeja, ktorý súťaž riadi, začínajú rokovania s potenciálnymi záujemcami.

"Podľa súťažného poriadku je termín na podanie prihlášok do slovenských súťaží do 15. mája. Dovtedy bude Pro-Hokej rokovať s prvoligovými klubmi a dovtedy bude jasné, koľko tímov pôjde o súťaž vyššie. Kto bude hrať extraligu a za akých podmienok, o tom rozhodne Pro-Hokej," informoval športový riaditeľ Slovenského zväzu ľadového hokeja Roman Štamberský. 

V Hronseku administratívne uzavreli ročník 2011/12 v druhej najvyššej súťaži a potvrdili model pre ďalší. V I. lige bude hrať dvanásť účastníkov systémom dvakrát doma, dvakrát vonku. Súťaž bude mať 44 kôl. "Doteraz sa hralo ekonomickým modelom, v ktorom boli mužstvá rozdelené do dvoch skupín na základe regionálneho princípu. Tento model sa mužstvám páčil, ale chceli súťaž opäť trochu zatraktívniť. Počet účastníkov sme tak ustálili na dvanásť," doplnil Roman Štamberský.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel