E. M. Photography: Braňo Poláček-Fake 3d

  • Blogy
  • 27. apríla 2012, 15:45
  • Autor:EM

Piešťanci Erik „Eriino“ Ďuriš a Marek „Švaco“ Švančara sa rozhodli zužitkovať svoje niekoľkoročné skúsenosti z oblasti fotografie a v roku 2009 založili projekt E.M.Photography (Erik.Marek.Photography), v rámci ktorého ponúkajú začínajúcim i skúsenejším fotografom cenné rady pri vytváraní kreatívnych fotografií. Na webe Piešťanského týždňa vám budú prinášať v jednotlivých epizódach nielen rady, ale i rozhovory so zaujímavými ľuďmi z oblasti fotografie či rôzne fotoreporty. Tentoraz vám predstavia tvorbu fotografia Braňa Poláčka.

Keď som prvýkrát videl Braňove fotky, hneď som si povedal ze toto je fakt zaujímavé a treba ich dať na blog. Autorovi fotografií som položil aj niekoľko otázok.

EM: Ako vznikali tieto fejkové 3D-čka?

B: Takže najprv musím priznať, že to nebol žiadny plán ale len náhoda. Pretože iné filtre nemám. Až doma v kompe sa ukázal výsledný produkt, aj keď už pri fotení sme sa smiali „že jaké 3D-čka“.

EM: Ako ste postupovali?

Používali sme tri blesky, ale vám budú stačiť aj dva. Potrebovať budete zelený a červený gélový filter. Na fotkách je vidieť, že sme skúšali viacej možností rozmiestnenia bleskov, ale žiadna sa neukázala ako správna na vytvorenie „3D efektu“. Najlepšie je blesky dať z bokov tak, aby bola každá strana „skejťáka“ osvetlená inou farbou, my sme ešte pribleskli aj stred, nech nie je len červeno-zelený duch. No nemyslím, že by to malo nejaký zásadný vplyv na zobrazenie nášho 3D fejku. Nakoniec si ešte skúste nasadiť tie skvelé decké 3D škulky a užívajte si vaše „jakože3déčka“.

Viac o fotografii nájdete na stránke EM Photography.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela