Vo Vrbovom vypadlo z tretieho poschodia dievčatko

  • Spravodajstvo / Región
  • 26. apríla 2012, 08:33
  • Autor:sita/vd

VRBOVÉ – Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej služby Air-Transport Europe letela v stredu 25. apríla do Vrbového pri Piešťanoch, kde vypadlo šesťročné dievča z tretieho poschodia. Dieťa je už mimo nebezpečia, nemá nič polámané.

Dieťa pri páde do trávy utrpelo poranenie hrudníka, bolo však pri vedomí. Po ošetrení dievčatko leteckí záchranári previezli vrtuľníkom do Detskej fakultnej nemocnice na bratislavských Kramároch.
Podľa babičky Márie K. je jej vnučka mimo nebezpečia, rodičia ju boli navštíviť v nemocnici a chystajú sa tam aj dnes. "Všetci sme sa včera za Barborku modlili. Dievčatko je už mimo nebezpečia, pije už aj vodičku a môže aj jesť. Moja dcérka sa za ňou chystá aj dnes. Je to veľké šťastie, že to takto dopadlo," povedala Mária.
Podľa hovorkyne Detskej Fakultnej nemocnice s poliklinikou na Kramároch Dany Kamenickej: "Zdravotný stav malej pacientky je vážny ale stabilizovaný. Dieťa je pri plnom vedomí, utrpelo úraz hlavy, hrudníka a brucha. Naďalej ostáva v sledovaní a na konzervatívnej liečbe."

Barborka bola podľa učiteliek materskej školy celý týždeň doma pre chorobu. V inkriminovanej chvíli sa o ňu staral ocko. Barborkina babička dodala: "Na stôl jej nachystal polievku a zapol jej počítač. Celý čas bol pri nej, len na chvíľu si odskočil na toaletu. Pod oknom, z ktorého Barborka vypadla, sú detské preliezky. Zrejme tam boli detičky a kričali a ona ich začula a chcela ich vidieť. Možno si neuvedomila, že ju sieťka neudrží. Pritom rodičia jej vždy zdôrazňovali, že okno nesmie otvárať a nesmie k nemu ani ísť. Bol to nešťastný okamih. Stačila chvíľa…"
Babičke nešťastie oznámila jej dcéra a vyľakaná babička okamžite dobehla na miesto nešťastia. Dievčatko už ležalo pod oknami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav