Údajná veštkyňa vylákala od klientky takmer 18 000 eur

  • Spravodajstvo
  • 24. apríla 2012, 15:26
  • Autor:KR PZ

TRNAVA – Polícia v týchto dňoch obvinila z podvodu ženu, ktorá poskytovala veštecké služby na internete. Údajná veštkyňa vylákala pod zámienkou ochrany pred úrazom od naivnej klientky takmer 17 000 eur. Neštítila sa ju nadôvažok obrať aj o zlaté šperky v hodnote viac ako 1000 eur. Za tento skutok hrozí žene väzenie na jeden až päť rokov.

Podozrivá žena vystupovala ako veštkyňa na internetovej stránke pokec.azet.sk. Poškodenej z obce Otrhánky (okres Bánovce nad Bebravou) vyveštila, že spolu s jej 8-ročnou dcérou, im hrozí úraz, ktorému ako veštkyňa dokáže zabrániť. Z toho dôvodu v priebehu februára až mája minulého roku údajnej veštkyni zaslala poštovými poukážkami až 9 900 eur. Počas telefonických rozhovorov ďalej veštkyňa presvedčila poškodenú, že v zlatých šperkoch, ktoré má, sa nachádza zlo a treba ich očistiť u farára. Tieto zlaté šperky v hodnote 1 070 eur jej poslala poškodená poštou, no napriek viacerým urgenciám jej ich veštkyňa nevrátila. Do tretice vylákala od tej istej ženy až 7000 eur pod zámienkou vysporiadania pozemkov v dedičskom konaní po zomrelej matke. Poškodená si na tento účel vzala úver z banky, pričom peniaze jej mala veštkyňa vrátiť ihneď po ukončení údajného dedičského konania, čo však neurobila.

20. apríla policajný vyšetrovateľ obvinil 35-ročnú Andreu z Hradišťa pod Vrátnom (okr. Senica) z prečinu podvodu. Vzhľadom na výšku spôsobenej škody, ktorá sa vyšplhala na takmer 18-tisíc eur, hrozí obvinenej odňatie slobody na jeden až päť rokov.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava