Na celoštátnej SOČ-ke sa stretne 272 stredoškolákov

  • Spravodajstvo
  • 24. apríla 2012, 15:44
  • Autor:sita

PIEŠŤANY – V Piešťanoch sa uskutoční 34. ročník celoštátnej prehliadky Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ). Od 24. – 27. apríla 2012 bude v našom meste súťažiť spolu 272 stredoškolákov v 17 súťažných odboroch – od ekonomiky, informatiky, cez zdravotníctvo, pôdohospodárstvo, matematiku, geografiu až po históriu, politológiu či kultúru. Prehliadku zabezpečuje Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v spolupráci so Strednou odbornou školou záhradníckou na Brezovej 2. Vyhlasovateľom SOČ je ministerstvo školstva a organizátorom Štátny inštitút odborného vzdelávania.

Slávnostné otvorenie podujatia je naplánované na stredu 25. apríla v Dome umenia (Kúpeľný ostrov Piešťany) o 19:30. Žiaci budú obhajovať svoje práce vo štvrtok. V ten istý deň o 19:30 sa v Dome umenia uskutoční slávnostné vyhodnotenie celoštátnej prehliadky SOČ. Súťaž je sprístupnená verejnosti a informácie o jej priebehu budú denne aktualizované na webovej stránke Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera www.hastropy.sk.

Stredoškolská odborná činnosť je dobrovoľná záujmová činnosť žiakov denného štúdia na stredných školách. Je prehliadkou tvorivého myslenia, odborných vedomostí, skúseností a talentu mládeže v oblasti prírodných, spoločenských, ekonomických či technických vied. Cieľom je okrem iného prispievať k vyhľadávaniu talentovaných a nadaných žiakov stredných škôl a viesť ich k samostatnému tvorivému mysleniu a aktívnemu riešeniu úloh.

Súvisiace články:
SOČ: Hoteláci prevalcovali konkurenciu
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel