V Piešťanskom týždni 17 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 23. apríla 2012, 15:51
  • Autor:red

V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa sa dozviete, ako pokračuje súdny proces s dvojicou mladíkov, ktorí v Maduniciach dobili dôchodcu. Prinesieme aj informácie o pozadí rekonštrukcie hotela Lipa, rovnako aj kolonády. Dozviete sa aj zaujímavosti z nedávnych majstrovstiev sveta 1. divízie hráčov hokeja do 18 rokov, kde s prehľadom zvíťazili mladí Slováci. Nezabudnite, náš – váš týždenník mapujúci udalosti z Piešťan a regiónu vychádza 24. apríla, stiahnuť si ho môžete aj v elektronickej podobe na našom webe.

Svedkovia potvrdili rasistické vyhrážky na adresu bielych

Rasistické vyhrážky zo strany Rómov pred ubitím dôchodcu Andreja Poláka údajne odzneli. Na hlavnom pojednávaní, ktoré pokračovalo v pondelok 23. apríla na Okresnom súde v Piešťanoch, to potvrdilo viacero svedkov. 

V Piešťanoch hrozilo vykoľajenie vlakov

Počas víkendu v Piešťanoch opravovali na druhej koľaji železničnej trate chybný zvar v mieste, kde sa končí ohyb trate. Miesto možného zlomu sa nachádzalo asi dvanásť metrov od rodinných domov na Vrbovskej ulici za protihlukovou bariérou. Ak by chybu neopravili, podľa špecialistov z Českej Třebovej mohlo dôjsť až k vykoľajeniu vlakov. 

Termín dokončenia hotela Lipa nie je reálny

Konateľ spoločnosti Relax Club, ktorá je investorom rekonštrukcie piešťanského hotela Lipa uviedol pre Piešťanský týždeň: „Ak sa pamiatkári vyjadrili, že všetko nám náhodne padá, myslím si, že je to úplné zavádzanie a nepravda.“ Rozhovor s Petrom Ruhigom prinášame v tomto čísle Piešťanského týždňa.

Termín ukončenia kolonády nedodržali

Už týždeň sme sa mali podľa dohodnutých zmluvných podmienok prechádzať po dokončenej a zrekonštruovanej kolonáde. Dátum ukončenia prác bol v zmluve dohodnutý na 15. apríl, ten však dodávateľ – spoločnosť Eurobuilding – nestihol. 

Piešťany bez Evy sú ako veža bez Eifelovky

Detstvo pokladá za raj, z ktorého sme odišli príliš skoro. Prežil ho v kúpeľnom meste. Stal sa maturitnou otázkou a súčasťou povinného čítania. Vyhýba sa grázlom na ulici a bicyklisti  podľa neho komunikujú s vetrom. O tom všetkom, ale i o svetielkach, smiechu, kúpalisku Eva a osobnom stroskotaní sa Piešťanský týždeň zhováral so spisovateľom, scenáristom, pedagógom a básnikom DUŠANOM DUŠEKOM.

Zaujímavé pohľady do zákulisia hokejového šampionátu

Kým priaznivcov hokeja pútali na MS prvej divízie osemnásťročných súboje mladých hokejistov na piešťanskom ľade, novinári hľadali aj zaujímavosti zo zákulisia majstrovstiev. Niektoré z nich prinesieme v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela