Trnava sa popýši väzením, katedrálou a rodákmi

  • Spravodajstvo
  • 23. apríla 2012, 08:51
  • Autor:sita

TRNAVA – Trnava počas dvoch dní návštevníkom i domácim ukáže to najzaujímavejšie, čo v meste je. Veľké kultúrno – náučné podujatie Navštív a objav Trnavu sa uskutoční počas víkendu v centre mesta.

Život v stredoveku záujemcom predvedú členovia skupiny historického šermu Kompánia trnavských žoldnierov priamo v bašte mestského opevnenia, ktoré je už po stáročia pýchou Trnavy. V západnom krídle trnavskej radnice budú sprístupnené barokové väzenské cely, kde sa dodnes zachovali autentické kresby a nápisy väzňov. Počas celého dňa bude v hodinových intervaloch sprístupnená Mestská veža aj so sprievodcami v dobových kostýmoch. Prehliadka najznámejších pamiatok malého Ríma bude popoludní, po nej bude možné objaviť večerné čaro Katedrály sv. Jána Krstiteľa. Návštevníkom sobotného programu v amfiteátri zaspievajú trnavskí rodáci Alan Mikušek, Bystrík Červený, Dano Heriban a Robo Opatovský.

Stredobodom nedeľného programu bude na Trojičnom námestí živý šach s ukážkami dobových odevov, zbraní a sokoliarskym vystúpením. Chýbať nebudú ani slávnostné fanfáry, ktoré zaznejú z mestskej veže v podaní zoskupenia Brass collegium. 

Celý program je pre verejnosť zadarmo, Trnava na projekt podpory cestovného ruchu v okrese získala peniaze z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel