Unikajúci vodič skočil do Váhu, zachránil ho policajt

  • Spravodajstvo
  • 20. apríla 2012, 09:52
  • Autor:KR PZ/red

HLOHOVEC – Vodičovi, ktorý sa pokúsil uniknúť pred políciou skokom do Váhu, zachránil život jeden z policajtov. 38-ročný Ivan z Hlohovca šoféroval napriek tomu, že vodičský preukaz mal zadržaný. Keď ho zastavila policajná hliadka, začal unikať. Najprv autom, potom po vlastných. Zastavil ho až Váh. Z rieky ho polomŕtveho vytiahol policajt Vladimír Lukáč.

V stredu 18. apríla popoludní zastavili dopravní policajti v Šulekove vodiča osobného auta Mazda. 38-ročnému Ivanovi prednedávnom zadržali vodičský preukaz, preto nevidel inú možnosť ako policajtom utiecť. "Prostredníctvom operačného strediska boli na zastavenie unikajúceho vozidla vyslané ďalšie policajné hliadky. Vodič nereagoval na výzvy polície na zastavenie a unikal mimo cesty v blízkosti hrádze rieky Váh. Hlohoveckí policajti našli po chvíli odstavené auto bez vodiča a vzápätí zbadali utekajúcu osobu. Unikajúci muž opätovne nereagoval na viaceré výzvy polície na zastavenie a ani na varovný výstrel. Po ďalšom prenasledovaní napokon skočil do rieky Váh," informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Hlohovčan nerozvážnym skokom do Váhu takmer prišiel o život. Hlavou narazil na kamene a zostal nehybne ležať vo vode dolu tvárou. Z rieky ho vytiahol jeden z policajtov, pred ktorými unikal – Vladimír Lukáč. Po jeho rýchlom zásahu sa unikajúci muž prebral, no začal klásť aktívny odpor. Lukáč tak musel muža spútať. Na miesto privolali rýchlu zdravotnícku pomoc, nerozvážneho skokana ošetrili v nemocnici. "V súčasnosti je 38 ročný Ivan z Hlohovca zadržaný v cele policajného zaistenia a policajti vykonávajú  procesné úkony na objasnenie prípadu," dodala M. Kredatusová.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava