Trnava získala čistiace autá za pol milióna eur

  • Spravodajstvo
  • 20. apríla 2012, 14:52
  • Autor:jk

TRNAVA – Komunikácie Trnavy začali čistiť tri nové vozidlá, ktoré mesto dostalo z fondov Európskej únie. Ich hodnota je vo výške viac ako pol milióna eur. Nenávratný finančný príspevok mesto získalo vďaka projektu pod názvom Zlepšenie kvality ovzdušia nákupom čistiacej techniky pozemných komunikácií. Trnava sa na financovaní projektu spolupodieľala piatimi percentami.

Nové stroje – malý a stredný chodníkový zametač a podvozok s cisternou na vodu s objemom tritisíc litrov – majú vyšší sací výkon a objemovú kapacitu než doterajšie zariadenia. Všetky tri vozidlá spĺňajú európske kritériá v rámci emisií. Krajské mesto leží na rovine, ktorá sa vyznačuje zvýšenou prašnosťou. Výhodou novonadobudnutých strojov je, že pri prevádzke je zametacia metla zavlhčovaná a zvírenie prachu nie je také intenzívne ako pri bežnom čistení. Zníženie prašnosti má napomôcť k zlepšeniu životného prostredia. 

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni 16.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava