Trnava mení územný plán centra mesta

  • Spravodajstvo
  • 20. apríla 2012, 14:28
  • Autor:sita

TRNAVA – Zmeny územného plánu mesta a centrálnej mestskej zóny v lokalite Štadióna Antona Malatinského chystá mesto Trnava. Súvisia so zámerom spoločnosti Euro Max Slovakia postaviť na tomto mieste multifunkčné športovo – nákupné centrum s názvom City Arena.

Radnica územný plán v tejto lokalite menila pred tromi rokmi, keď mal o štadión a okolie záujem švajčiarsky investor. Zámer slovenského investora sa od plánov Švajčiarov zásadne odlišuje. "Nový návrh územného plánu v prvom rade neotáča futbalový štadión, neodstraňuje západnú tribúnu, neumožňuje bytovú výstavbu na Kollárovej ulici, uvažuje so zrušením časti Sladovníckej ulice a nedotýka sa pozemku pri predajni Billa,“ vysvetlil najpodstatnejšie zmeny Milan Horák z Mestského úradu v Trnave. 

Investor ráta okrem výstavby tribún, hotela, obchodných a administratívnych priestorov aj s 1 200 parkovacími miestami v podzemí. "Tento počin je zásadného charakteru. V tých parkovacích miestach sa budeme snažiť odchytiť dopravu a zamedziť jej tranzitu cez historické jadro. To sme doteraz nevedeli urobiť,“ zvýraznil Horák. Verejnoprávne prerokovanie zmien územných plánov je naplánované na 10. mája o 10:00 na trnavskej radnici. Verejnosť môže podávať pripomienky do 16. mája. 

Po kladnom stanovisku Krajského stavebného úradu v Trnave by Mestské zastupiteľstvo v Trnave malo nový územný plán schvaľovať pravdepodobne už v júni, najneskôr v septembri. 

Predseda predstavenstva Euro Max Slovakia Pavol Adamec pri predstavovaní projektu koncom minulého roka povedal, že investor chce mať na prelome rokov 2012 a 2013 stavebné povolenie, stavať by sa malo v rokoch 2013 a 2014. Náklady na realizáciu celého projektu odhadol na 68 miliónov eur.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek