Jarmok má mestu zarobiť najmenej 50-tisíc eur

  • Spravodajstvo
  • 18. apríla 2012, 08:14
  • Autor:sita

TRNAVA – Tradičný Trnavský jarmok má v tomto roku samospráve zarobiť najmenej 50-tisíc eur. Až 154-tisíc eur chce radnica získať z prenájmu ulíc a predajných stánkov trhovníkom, náklady na zorganizovanie najväčšieho podujatia v meste majú dosiahnuť 104-tisíc eur. Vyplýva to z materiálu o organizačnom zabezpečení tohtoročného jarmoku, ktorý dnes schválili poslanci mestského zastupiteľstva. Zisk bude možno ešte väčší, pretože niektoré nákladové položky sú podľa poslancov prehnané.

Trnavský jarmok sa v tomto roku bude konať v termíne od 6. do 9. septembra, trhovníci by sa mali rozložiť na tradičných miestach v centre mesta. Otáznik zatiaľ zostáva nad Hlavnou ulicou, ktorá bola v posledných rokoch vyhradená pre remeselníkov a predajcov ľudových výrobkov. Hlavnú ulicu už začal rozkopávať dodávateľ Trnavskej vodárenskej spoločnosti v súvislosti s rekonštrukciou jej sietí. Podľa hovorcu trnavskej radnice Pavla Tomašoviča budú práce podľa zmluvy ukončené do konca augusta. V prípade neočakávaného zdržania prác má vedenie mesta pre jarmok pripravené aj alternatívne riešenie.

   

Na jarmok do Trnavy chodí svoj tovar ponúkať približne 380 komerčných predajcov a 180 remeselníkov, viac sa ich do centra mesta nezmestí. Vlani jarmok zarobil 33-tisíc eur, v tomto roku má vyšší zisk priniesť skresanie nákladov na kultúrny program a na servisné služby.

   

Zisk z jarmoku putuje do rezervného fondu mesta. Jarmoky majú v Trnave stáročnú tradíciu, nikto si netrúfa povedať, koľko sa ich už v meste organizovalo. Po roku 1989 sa jarmok nekonal len raz.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín