V Piešťanskom týždni 16 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 16. apríla 2012, 14:37
  • Autor:red

Mapovaniu udalostí v Piešťanoch a regióne sa v uplynulom týždni venovali redaktori Piešťanského týždňa. V aktuálnom vydaní sa tak dočítate aj o najsledovanejšom súdnom procese, prenocovaní maďarských husárov v tuzemskej Kanade ale i o úspešnom ťažení slovenských hokejistov na majstrovstvách sveta prvej divízie hráčov do 18 rokov.

Obvinený Maduničan Peter H.: „Bol som veľmi opitý.“

Pod intenzívnym dozorom polície a za mimoriadneho záujmu médií sa pred súdny senát postavili dvaja mladíci z Maduníc, obvinení zo zabitia, výtržníctva a podnecovania národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti. Historicky prvý proces na Slovenku, v ktorom sú z rasizmu voči majoritnej časti obyvateľstva obvinení Rómovia, sa začal v stredu 11. apríla na Okresnom súde v Piešťanoch.

Maďarskí husári prenocovali v piešťanskej Kanade

Už sa zmrákalo, keď vo štvrtok podvečer do piešťanskej Kanady na ranč Narysa dorazili traja unavení jazdci. Dvaja boli odetí v husárskych uniformách, pod nízkou čiapočkou skrývali vyholené hlavy s dlhou kaderou na vysokom čele. Po boku sa im hompáľali krivé šable. Tretí muž vyzeral inak.

Mladá vodička zomrela v nemocnici

Veľkonočný týždeň sa v piešťanskom regióne skončil úmrtím mladej ženy. V nedeľu 8. apríla okolo siedmej hodiny večer 28-ročná vodička Martina B. z Drahoviec vo vysokej rýchlosti nezvládla prejazd v zákrute za Očkovom smerom na Krakovany, zišla z cesty a narazila do stromu. Zomrela po prevoze do nemocnice, jej 26-ročný spolujazdec utrpel ťažké zranenia.

Mesto zverejní mená neplatičov 

Občania Piešťan, ktorí majú daňové nedoplatky sa pravdepodobne už tento týždeň nájdu v zozname, ktorý zverejní radnica na svojej webovej stránke. Túto možnosť, sprístupniť informácie o neplatičoch, samosprávam dáva zákon o správe daní a poplatkov.

Na Lido chcú vrátiť život

Potom, ako sa študenti architektúry a krajinotvorby pustili na papieri do revitalizácie Lida, v tejto časti mesta to začalo žiť viac ako po minulé roky. Vážsky ostrov by už toto leto mohol slúžiť na lepšiu rekreáciu a oddych pri vode.

Našim hokejistom stačí na postup aj prehra po predĺžení

Svetový šampionát osemnásťročných hokejistov sa vrátil do Piešťan po desiatich rokoch. Namiesto hlavnej kategórie, v ktorej sa bojuje o titul majstra sveta v susednom Česku, sa na piešťanskom zimnom štadióne hrajú zápasy prvej divízie, ktorej víťaz postúpi medzi svetovú elitu. Slováci pod vedením trénera Ernesta Bokroša odohrali doteraz na tomto turnaji štyri z piatich zápasov a všetky vyhrali.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava