Radnica chystá výpredaj majetku

  • Spravodajstvo
  • 16. apríla 2012, 13:03
  • Autor:sita

TRNAVA – Najmenej 1,4 milióna eur získa samospráva Trnavy, ak sa jej podarí predať pozemky a budovy, o ktoré už nemá záujem. O zaradení dvoch historických domov a dvoch pozemkov do verejnej obchodnej súťaže budú rozhodovať mestskí poslanci na svojom rokovaní v utorok.

Jeden pozemok na predaj sa nachádza v úplnom centre mesta na Dolnopotočnej, ďalší na Dohnányho ulici v blízkosti nemocnice a železničnej stanice. Radnica ich plánuje predať na výstavbu parkovacích domov a polyfunkcie. Historické domy v absolútnom centre patria k tým desiatkam nehnuteľností, o ktoré sa samospráva nedokázala postarať. Stáročné budovy, ktoré sa predávajú spoločne, sú v dezolátnom stave.

Mestské zastupiteľstvo bude schvaľovať aj záverečný účet mesta za rok 2011. Trnava vlani hospodárila s čiastkou 37 miliónov eur a prebytkom približne dva milióny eur. Poslanci budú schvaľovať aj organizačné zabezpečenie Dní zdravia a septembrového Trnavského jarmoku. Zároveň by mali splnomocniť primátora Vladimíra Butka na podpisovanie nájomných zmlúv na pozemky pod letné terasy v centre mesta. Toto dočasné presunutie kompetencie mestskej rady na primátora má priniesť operatívne riešenie jednotlivých prípadov počas nadchádzajúcej rekonštrukcie Hlavnej ulice.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel