Naši dvakrát na stupňoch víťazov

  • Šport / Ostatné športy
  • 13. apríla 2012, 11:31
  • Autor:šg

PIEŠŤANY – Automobilový seriál Autoslalom pokračoval ďalšími dvoma podujatiami. Uskutočnili sa v netradične krátkom časovom intervale – desať dní. Výsledky oboch pretekov sa rátali aj do hodnotenia majstrovstiev Slovenska.

„Podujatie na okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni bolo výnimočné tým, že išlo vôbec o prvý autoslalom, ktorý sa jazdil na profesionálnom pretekárskom okruhu. Trať v dĺžke 2,5 kilometra je najdlhšou a najrýchlejšou traťou nielen u nás, ale zrejme v celej strednej Európe,“ prezradil nám jeden zo súťažiacich, Piešťanec Tomáš Komár, ktorý súťažil v kategórii  S2-1600. Na tejto modernej trati  súťažilo 115 pretekárov, medzi nimi aj štvorica Piešťancov. Najrýchlejší z nich bol práve Tomáš Komár s Hondou CRX, ktorý sa počas dňa držal v kategórii  S2-1600 na druhom a treťom mieste, no po poslednej meranej jazde klesol v konkurencii 22 jazdcov na nepopulárne  štvrté miesto. O niečo lepšie sa darilo v kategórii S1-1400 Rastislavovi Šimonovi na Fiate 127. Aj napriek tomu, že štartoval na náhradnom aute s nižším výkonom, do cieľa došiel na tretej pozícii. Ďalšie preteky boli na piešťanskom letisku a organizátori na nich privítali 120 jazdcov.  Najrýchlejším spomedzi osmičky Piešťancov bol opäť Tomáš Komár, ktorý zároveň po prvýkrát vyhral svoju kategóriu S2-1600. 

Viac sa dočítate v pripravovanom vydaní Piešťanského týždňa, ktorý vyjde 17. apríla.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava