Obžalovaní zo zabitia rasový motív odmietajú

  • Spravodajstvo
  • 11. apríla 2012, 13:18
  • Autor:SITA/red

PIEŠŤANY – Obžalobu zo zabitia, výtržníctva a podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti si dnes na Okresnom súde v Piešťanoch za sprísnených bezpečnostných opatrení vypočuli František B. a Peter H. z Maduníc v okrese Hlohovec. Obaja vlani v auguste podľa obžaloby napadli 63-ročného Andreja Poláka, ten po niekoľkých dňoch na následky zranení zomrel. Obvineným hrozí trest odňatia slobody až na dvanásť rokov.

Obaja podľa obžaloby ešte predtým na Cibuľových slávnostiach v Maduniciach vykrikovali, že rozbijú celý amfiteáter a zlikvidujú všetkých bielych. Obhajcovia spochybnili obžalobu a odmietli rasový motív. Obžalovaní na ich otázky uviedli, že majú bielu pleť a slovenskú národnosť. Dcéra nebohého Poláka Michaela to označila za smiešne.
,,Mne je jedno čo sú, len nech sú spravodlivo odsúdení, aby sa už nič podobné nikomu nestalo,“ povedala s tým, že topiaci sa aj slamky chytajú. Jej matka o nebohom Polákovi povedala, že to bol čestný, pracovitý a vzorný manžel.
Napadnutie Poláka obžalovaní nepopreli, František B. sa priznal, že ho udrel, dobil ho však podľa neho Peter H. ,,Možno som mu päsťou dal, ale nekopol som ho,“ povedal vo svojej výpovedi Peter H. a dodal, že si bitku nepamätá, lebo bol opitý.

Viac informácií sa dočítate v pripravovanom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel