Kniha týždňa: Chránené krajinné oblasti

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. apríla 2012, 15:56
  • Autor:mg

Zorientovať sa v množstve ponúkaných titulov súčasného knižného trhu je niekedy veľmi náročné. V spolupráci s kníhkupectvom Bene Libri vám pomôžeme vybrať si ten najzaujímavejší v rubrike Kniha týždňa. Blíži sa čas výletov a turistiky, preto dávam do pozornosti nádhernú publikáciu Chránené krajinné oblasti z edície Prírodné Krásy Slovenska (Ján Lacika, Kliment Ondrejka). Publikáciu vydalo vydavateľstvo DAJAMA.

Publikácia Chránené krajinné oblasti má za úlohu zmapovať a priblížiť nielen ochrancom a milovníkov prírody, ale aj širokej verejnosti všetky prírodné pozoruhodnosti, ktoré ukrýva štrnásť prírodných oblastí. Autori publikácie Kliment Ondrejka a Ján Lacika v druhej časti základnej charakteristiky jednotlivých území uviedli aj všetky maloplošné chránené územia a navrhované lokality sústavy NATURA 2000, ktoré sú súčasťou oblastí. Okolím maloplošných chránených území vedú viaceré turistické alebo náučné chodníky, ktoré poskytujú príležitosť vidieť množstvo nádherných prírodných scenérií a zákutí.

Je len na nás, aké zážitky si z týchto návštev ukryjeme hlboko v našom vnútri a ktoré naopak odovzdáme ďalej. Vyberte sa preto spolu s nami na putovanie chránenými krajinnými oblasťami Slovenska a spoznajte ich najzaujímavejšie a najhodnotnejšie miesta.

Pravdou je, že ak si už raz kúpite publikáciu z edície Prírodné Krásy Slovenska alebo Kultúrne Krásy Slovenska z vydavateľstva DAJAMA, hrozí vám, že sa stanete ich zberateľom.

Uvedený knižný titul si môžete zakúpiť v Kníhkupectve v centre mesta, Winterova 31 (bývalý Mliečny bar), 921 01 Piešťany. 

Tel: 033/7730541

www.tklibri.com
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina