KLAUDIINA KUCHYŇA: Hniezdo pre chlapa

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. apríla 2012, 11:53
  • Autor:

Klaudia je matka troch deti a manželka jedného muža. Ako každá zamestnaná žena sa dennodenne borí s problémom hladných krkov. Avšak jej kráľovstvom je kuchyňa, v ktorej vždy dokáže niečo vyčariť. Tak sa rozhodla, že občas niečo „uvarí“ aj pre vás. Tentoraz to bude „hniezdo pre chlapa“.

Som tu po týždni. Vyšibané, vyoblievané, plné síl, zdravia a krásy, obžerstva, opitých šibačov a prázdnych peňaženiek – Veľká noc úspešne za nami. Všetko okolo vonia kvetmi, ktoré sú pestrofarebné ako od maliara. Nádhera. Len môj syn je po operácii a trpí v nemocnici. Ale už zajtra si idem po neho. Nebojte, nič vážne, len odstránenie kŕčovej žily na mieste, ktoré je pre 17-ročného chlapca trápne vysloviť. A preto mu navarím niečo, čo má rád. Dnes si, milé gazdinky, dámy, slečny, blondínky, navaríme „Hniezdo pre chlapa“.

Čo potrebujeme?

1 kg bravčového karé, 10 ks väčších šampiňónov, rajčinový pretlak, chilli pastu, hranolky.

Ako postupovať?

Mäso nakrájame na slížiky, opečieme na oleji, pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme, môžeme pridať aj trochu vegety, trochu mletého korenia a podusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme rajčinový pretlak a premiešame. Na panvici si urobíme hranolky a podávame.

Aj ja ako každá z nás má problémy, niet dôvodu stále sa usmievať. Ale všetko ide lepšie s úsmevom, teda poďme najskôr navštíviť zubára, aby sme ozaj oslnili všetkých, ktorí nám za to stoja. Dnes si idem dať nastreliť zub a už teraz viem, že tam nechám moju mesačnú výplatu. Ale zasa nechcem vyzerať ako nejaký „sockáč“. Veď prvé, kam sa pozrieme, keď s niekým komunikujeme, je do pusy, a poviem vám, že niektorí moji zákazníci tam majú hotové pohrebiská. Do tejto skupiny ja určite nechcem patriť. Tak radšej tento mesiac nebudeme jesť! Hehe. Na budúci týždeň vám pošlem len prázdnu stránku.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav