Čakajú vás trhovníci, nenechajte ich samých!

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 6. apríla 2012, 17:22
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Medovina, kraslice, obrovské vyzreté parmezány, pikantná klobása, údená slanina, medovníky, varešky, prútené košíky aj hojdacie kreslá. Alebo stoly, stoličky, vyšívané obrúsky, ručníky, monterky a j kvetované zástery, historické pohľadnice, LP platne, knihy, prívesky, náušnice, či obrúsené nerasty a minerály – to je len zlomok toho, čo sme uvideli na Veľkonočných blších trhoch počas Veľkého piatku.

„Príďte aj v sobotu a v nedeľu, sme tu už od rána,“ pozývali nás veselí trhovníci. Ich pozvanie platí pre všetkých ľudí, čo sa doma možno troška nudia. Môžu si prechádzku spojiť  s nákupmi a ešte sa aj porozprávať s ľuďmi, ktorých sem priviedla zvedavosť rovnako ako ich.  V každom prípade, minimálnne pomôžete rozbehnúť novú tradíciu, ktorá sa rodí v Piešťanoch.
Blšie trhy sa nachádzajú  na výpadovke smerom na Nové Mesto nad Váhom pri STK kontrole na Žilinskej ceste.

 „Dnes tu boli ľudia od Martina aj Žiliny, zasatvili sa Rakušania, predávajú tu Poliaci, Maďari aj Česi,“ vymenoval prejajcov aj vzdialených kupujúcich prevádzkovateľ trhoviska, Anton Bachar.
Dozvedeli sme sa, že svoje výrobky tu ponúkajú aj šikovní  Piešťanci z chránenej dielne, ktorá pomáha invalidným ľuďom postaviť sa na nohy a zaradiť sa do pracovného procesu. Je totiž lepšie robiť aspoň niečo, ako sedieť doma so založenými rukami a čakať, že nám pečené holuby spadnú do úst samé.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava