Radnica sa chce pustiť do budovania Univerzitného parku

  • Spravodajstvo
  • 5. apríla 2012, 11:48
  • Autor:sita

TRNAVA – Mesto Trnava už podalo na stavebnom úrade žiadosť o vydanie stavebného povolenia na I. etapu stavby Univerzitného parčíka v centre. Parčík pred voľbami sľubovali svorne všetci štyria kandidáti na primátora, aj keď poslanecký zbor pozemok pôvodne určil na výstavbu. Vedenie mesta začalo meniť názor až pred voľbami, keď rezonovala téma nedostatku zelene v krajskom meste.

Krátko pred komunálnymi voľbami v roku 2010 začala samospráva budovať na pozemku parkovacie miesta, tie pôjdu teraz preč. Nové mestské zastupiteľstvo zmenilo územný plán v prospech plôch pre oddych a relaxáciu. Parčík bude mať rozlohu približne dvetisíc metrov štvorcových, radnici sa zatiaľ nepodarilo získať do vlastníctva susediaci pozemok po nezvestnom trnavskom podnikateľovi Ladislavovi Matovičovi. Parku má dominovať fontána, vysadených v ňom bude pätnásť stromov ambrovníka styraxového, ktorý sa vyznačuje krásne sfarbenými listami. Okrem stromov sa ráta so živým plotom okolo parčíka, s desiatkami popínavých rastlín a stovkami trvaliek a cibuľovín. Areál bude vybavený automatickým zavlažovaním, na jeho okraji bude občerstvovacia fontánka. V rozpočte mesta je na parčík vyčlenených 340-tisíc eur. 

Pozemok, na ktorom bude Univerzitný parčík, samospráva v minulosti už dvakrát predala. Prvýkrát sa jej vrátil do majetku po zmiznutí podnikateľa Matoviča, druhýkrát od kúpy odstúpila firma, ktorá oň súperila s dnešným parlamentným poslancom Igorom Matovičom.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín