Polícia začala pre požiar kyseliny trestné stíhanie

  • Spravodajstvo
  • 5. apríla 2012, 11:27
  • Autor:sita/HaZZ/KR PZ/red

TRNAVA – Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia v súvislosti s požiarom vozidla s nákladom kyseliny dusičnej, ku ktorému došlo v stredu 4. apríla na Dohnányho ulici v Trnave. Polícia z dôvodu možného ohrozenia ľudí zastavila železničnú dopravu, evakuovala železničnú stanicu a odklonila cestnú dopravu.

Osobné auto Volkswagen viedol 34-ročný vodič z Lehoty pod Vtáčnikom (okres Prievidza). Z dosiaľ nezistených príčin sa vo vozidle približne o 13:25 uvoľnila jedna z prepravovaných nádob a prevrhla sa. Z nádoby začala vytekať kyselina dusičná a vozidlo začalo horieť. Podľa hovorcu trnavských hasičov Mariána Hrušku bolo v nádobách približne 250 kilogramov kyseliny dusičnej v šesťdesiatpäťpercentnej koncentrácii, ktorú nebolo možné hasiť bežnými hasiacimi prostriedkami. Hasiči museli použiť alternatívne hasiace látky, ako piesok a vápenný hydrát.

Policajti na pokyn hasičov v okolitých uliciach zastavili dopravu a zabezpečili evakuáciu osôb. Do opatrení bolo nasadených 48 policajtov, celkovo bolo evakuovaných približne 1000 osôb. Pri akcii sa jedna policajtka nadýchala splodín a museli ju jednorázovo ošetriť. Vodiča vozidla prevážajúceho nebezpečnú látku hospitalizovali v nemocnici v Trnave. Bezpečnostné opatrenia ukončené a dopravu obnovili krátko pred 18:30. Železničnú dopravu cez Trnavu obnovili krátko po sedemnástej hodine. 

Následkom požiaru vznikla majiteľovi osobného motorového vozidla priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 3000 eur. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Aj tejto téme sa budeme podrobne venovať v pripravovanom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav