Nová Inovecko-Karpatská hasičská liga spojí región

  • Spravodajstvo / Región
  • 5. apríla 2012, 17:49
  • Autor:jk

PIEŠŤANY – Nielen v športe môžu vznikať nové ligy. Svetlo sveta uzrela IKHL – Inovecko-Karpatská hasičská liga. Rozšírila rady 15 regionálnych líg a zaradila sa medzi senickú, západoslovenskú či slovensko-moravskú. Prečo takéto členenie?

„Bolo to nutné aj z hľadiska vzdialenosti. Na súťaže jazdíme Aviou a súkromnými autami. Financie nám nedovolia, aby sme jazdili na všetky podujatia a vyhrali superpohár. Naša liga bude otvorenou, môže sa jej zúčastniť aj nečlen a vyhrať ju,“ objasnil Piešťanskému týždňu Filip Gono, člen rady hasičskej ligy.

Spoločnou vlastnosťou všetkých, hoci sa od seba líšia pravidlami i povinnosťami je, že väčšinou združujú hasičov z blízkeho okolia. Podľa novozvoleného prezidenta ligy Petra Boóra aj napriek tomu tu existuje územie, ktoré sa donedávna len s ťažkosťami do súťaží zaraďovalo. Kraj tiahnuci sa od Považského Inovca, cez podjavorinské a myjavské kopanice späť na severné výbežky Malých Karpát je posiaty lazmi, osadami a dedinami. Obce sú rozčlenené administratívne, pretože ležia na hraniciach susedných krajov a okresov, no zároveň ich zväzuje spoločná história i kultúra.

Viac informácií o Inovecko-Karpatskej hasičskej lige nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín