Klaudiina kuchyňa: Kinder mliečny rez

  • Kultúra a spoločnosť
  • 5. apríla 2012, 17:52
  • Autor:

Klaudia je matka troch detí a manželka jedného muža. Ako každá zamestnaná žena sa dennodenne borí s problémom hladných krkov. Avšak jej kráľovstvom je kuchyňa. Tentoraz vám poradí ako upiecť kinder mliečny rez. Pochutia si na ňom nielen deti.

Hapčííí. Tak aj za mnou prišla jarná chrípka. Moja dcéra leží v posteli na antibiotikách už tri dni. Ja som od včera minula asi tisíc kusov kapesníčkov, kýchla som asi miliónkrát, pohnem sa a hneď ma trasie zimnica. Môj syn aj môj muž ma ale šetria a nosia mi paraleny, vreté čaje, celaskony, pomaranče a hrozno až do postele. Musím ich pochváliť, lebo keď to budú čítať, nech sú na seba pyšní, že som ich spomenula. Večer sa mi trocha uľavilo, tak som si povedala, že im za tú starostlivosť navarím niečo „fajnovučké“. Takže dnes, milé dámy, slečny, ženy, gazdinky a blondínky, si upečieme kinder mliečny rez. Ja som ho robila prvýkrát a hneď sa mi podaril, je ľahučký a hotový za dvadsať minút.

Čo potrebujeme?


7 vajec, 2 šálky hladkej múky, 1 šálku cukru, 4 veľké lyžice kakaa, 2 lyžice oleja, pol sáčku kypriaceho prášku. Na krém treba 2 šľahačkové smotany 33 %, 2 tvarohy (klasické kocky), 4 ks vanilkového cukru, 1 lyžicu práškového cukru a trocha citrónovej kôry.

Ako postupovať?


Vajcia rozmiešame mixérom, pridáme cukor, múku, olej, kakao a ešte všetko dobre premiešame. Nakoniec pridáme kypriaci prášok. Cesto rozdelíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov. Je to hotové asi za 8 až 10 minút, treba sledovať. Medzitým si pripravíme plnku. Do vyššej nádoby dáme tvarohy so šľahačkami, cukrom a citrónovou kôrou a ponorným mixérom rozmiešame. Musí byť ponorný, lebo tvaroh rozmieša úplne dohladka (vznikne krém ako Pribináčik). Upečené cesto dáme vychladnúť. Odlepíme od papiera, jednu časť natrieme plnkou a druhým cestom prikryjeme. A zákusok je hotový.
Naspäť do postele! Som z toho unavená, ako keby som piekla pre sto ľudí! Tak sa vidíme o týždeň! Užite si šibačku. Hapčííí! Už nevládzem dopísať ani tento riad…

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela