Búrať školu zadarmo nechce nikto

  • Spravodajstvo
  • 3. apríla 2012, 10:30
  • Autor:sita

PIEŠŤANY – Mestu Piešťany sa v určenom termíne neprihlásil ani jeden záujemca, ktorý by zadarmo zbúral bývalú základnú školu na sídlisku Adam Trajan. Radnica za búracie práce ponúkala len materiál z búračky. Termín pre záujemcov uplynul v posledný marcový deň.

"Záujem o búranie prejavili dvaja občania, ale žiadali uhradenie nákladov na naftu. Mesto bude hľadať iné riešenie,“ skonštatovala Drahomíra Moretová z Mestského úradu v Piešťanoch. O likvidácii sedem rokov nevyužívanej školy rozhodli poslanci mestského zastupiteľstva v septembri minulého roku. Pozemok si chcú ponechať v rezerve na prípadné riešenie parkovania na sídlisku alebo na športoviská. Budovu pôvodne samospráva plánovala zmeniť na zariadenie sociálnych služieb, na projekt však nezískala peniaze z eurofondov. Bývalá škola postupne chátra, mesto platí jej príležitostné stráženie. 

Pred rokom ju Piešťany ponúkli na predaj vo verejnej obchodnej súťaži za minimálne 1,3 milióna eur, čo bola cena stanovená znalcom. O budovu s pozemkom nemal za takúto cenu záujem nikto. V júni mesto vyhlásilo novú verejnú obchodnú súťaž, v ktorej už podmienka minimálnej ceny nebola. Jediným záujemcom bol podnikateľ z Ružomberka, ktorý ponúkol 33-tisíc eur. Poslanci sa rozhodli za túto cenu budovu nepredať, radšej odsúhlasili jej zbúranie. Podľa znaleckého posudku má čistý pozemok hodnotu približne 630-tisíc eur.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava