V Piešťanskom týždni 14 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 2. apríla 2012, 15:37
  • Autor:

V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa, ktorý na pultoch stánkov a vybraných obchodov nájdete od utorka 3. apríla, sa dočítate aj o nasledujúcich témach. Nezabudnite, PT vám ponúkame aj v elektronickej podobe.

Za nový vrt termálnej vody by sme zaplatili milióny eur

Členovia mestského zastupiteľstva otvorili aj problematiku nového kúpaliska a čerpania termálnej vody. Počas rokovania vo štvrtok 29. marca dostali informácie o možnostiach využívania liečivých zdrojov. Primátor Remo Cicutto tiež hovoril o stretnutí s členmi Asociácie PPP, ktorým predložil projekt nového kúpaliska v Piešťanoch.

Zoštíhlenie zastupiteľstva si poslanci vedia predstaviť

Líder Smeru Róbert Fico sa koncom marca vyjadril, že uvažuje o zmene volebného systému a pokiaľ by sa dohodol s opozičnými partnermi, pristúpil by k tomuto kroku. Hospodárske noviny informovali, že Smer uvažuje znížení počtu poslancov Národnej rady Slovenskej republiky zo stopäťdesiat na rovnú stovku. Piešťanský týždeň sa spýtal niekoľkých zástupcov z radov poslancov, či by hlasovali za pri zoštíhlení piešťanského parlamentu.

Za Slovanom zmizli kríky aj stromy

Rozľahlé priestranstvo za hotelom Slovan pripomínalo minulý týždeň rúbanisko. Naukladané popílené kmene topoľa čierneho, pníky, konáre, to všetko avizovalo, že sa tu uskutočnilo čistenie pomocou motorovej píly. Prečo k vypíleniu stromov v chránenej oblasti parku došlo?  Ráta vlastník pozemku s výstavbou, či chcel iba vyčistiť pozemok plný náletových drevín? 

Vo vrbovom Morenu nepália, ale šrotujú

To bolo teda vítanie jari! Doposiaľ všetky utopené či upálené Morény mali pomerne ľahký odchod na onen svet v porovnaní s tou, ktorá skončila v novučičkom drtiči konárov. Za veľkej slávy ju tam len s ťažkosťami natláčal hudobník Braňo Jobus až kým z nej nezostali len úplne podrvené kosti. Robil to s takou vervou, že dokonca ani on sám veľký propagátor idey „bezpečnosť pri práci je dôležitejšia ako práca sama“ si zabudol dať na hlavu prilbu! Stalo sa tak onoho pamätného dňa 31. marca v mestečku Vrbové.

Našli ostrú protitankovú strelu RPG 75

Polícia začala trestné stíhanie vo veci nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. V pondelok 26. marca krátko po pätnástej hodine našiel mladý muž na Ulici Andreja Hlinku strelu RPG 75.  

Treťoligisti doma iba remizovali, tesné víťazstvo PFK

Vo víkendovom kole vyšších regionálnych futbalových súťaží mali obaja naši treťoligisti výhodu domáceho prostredia. Moravanci i Vrbovčania ju však využili iba na zisk bodu za remízu. V majstrovstvách región Západ vyhrali Piešťanci tesne nad Šúrovcami a s trojbodovým náskokom vedú tabuľku. V piatej lige z našich naplno zabodovali len futbalisti Veľkých Kostolian.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián