Počas Veľkej noci bude v teréne viac policajtov

  • Spravodajstvo
  • 2. apríla 2012, 13:23
  • Autor:ts/red

Polícia počas veľkonočných sviatkov posilní dopravné a poriadkové hliadky na celom Slovensku. V teréne bude viac aj železničných policajtov a policajtov hraničnej a cudzineckej polície. Ako informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová, policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na nehodových miestach a úsekoch, dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch. Zistené priestupky budú riešiť podľa závažnosti.

"Najmä v čase dopravných špičiek budú policajti v blízkosti priechodov pre chodcov, škôl, nemocníc, staníc, kostolov, cintorínov a nákupných centier. Od soboty 7. apríla sa policajti zamerajú vo zvýšenej miere na dodržiavanie najvyšších dovolených rýchlostí a dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok. Upozorňujeme vodičov ako aj ostatných účastníkov cestnej premávky, aby sa v preplnených uliciach navzájom rešpektovali, dodržiavali dopravné predpisy a predchádzali tak nešťastiam na cestách," dodala D. Baloghová. Podľa policajných štatistík je alkohol ešte stále častým spoločníkom vodičov. Vodiči, ktorí si neuvedomujú nebezpečie svojho konania a za volant si sadnú pod vplyvom alkoholu, by nemali zabúdať aj na fakt, že jazda v opitosti nad jedno promile je už niekoľko mesiacov trestným činom, za ktorý hrozí až ročné väzenie.  

Od začiatku tohto roka do 1. apríla polícia evidovala na území Slovenska 59 vyhasnutých životov na cestách v dôsledku dopravných nehôd, čo je o osem menej ako v minulom roku. Na následky dopravných nehôd doposiaľ doplatilo životom 35 vodičov a spolujazdcov, štyria motocyklisti, 16 chodcov a štyria cyklisti. Celkovo došlo na slovenských cestách k 3 078 dopravným nehodám, o 504 menej ako v rovnakom období minulý rok. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav