Prevrátil sa kamión s ošípanými

  • Spravodajstvo
  • 30. marca 2012, 16:35
  • Autor:red

PIEŠŤANY – Prasiatka sa rozhodli zaplávať si vo Váhu. Aj tak možno zhodnotiť dnešnú kurióznu nehodu, ktorá zastavila dopravu na Krajinskom moste.

Krátko po siedmej hodine ráno sa pred mostom prevrátil kamión prevážajúci plemenné ošípané z esterházyovského chovu. Podľa našich informácií putovali z maďarského Gyoru do Modrovky, kde ich bude chovať majiteľ tunajšej zvieracej farmy. Esterházyovské prasce pritom na Slovensku chovali výsostne len šľachtici Nitrianskej župy, naposledy sme ich na našom území zaznamenali v roku 1947.

Hoci príčina prevrátenia niekoľkotonového kolosu je v štádiu vyšetrovania, Miloslav Múdry z Regionálnej veterinárnej správy vysvetlil, že prasiatka boli dehydrované a keď ucítili vodu, pokúsili sa dostať z korby. "Prevážali ich v neľudských podmienkach, niekoľko hodín nepili, boli dehydrované, dezorientované. Niet sa preto čudovať, že keď sa šofér blížil k Váhu, splašili sa," povedal veterinár, ktorého privolali z dovolenky. Vyľakané zvieratá sa tak presunuli na jednu stranu návesu, ktorý sa prevrátil.

Na miesto prišli ako prví hasiči. Začali chytať ošípané, ktoré sa porozutekali po okolí. Privolali Slobodu zvierat i políciu.  Príslušníci HaZZ použili pri zásahu aj motorový čln, keďže jedno prasa skončilo vo Váhu. Zachránil ho statočný hasič Norbert Dekan. "Bolo to náročné, zviera sa už začínalo topiť. Museli sme mu hlavu navliecť do záchranného kolesa, no prasa sa vzpieralo a hrýzlo," povedal krátko po zásahu. Podľa predbežného odhadu zisťovateľa, príslušníci HaZZ zachránili majetok v hodnote 17 500 eur, pričom hodnota jednej plemennej ošípanej z tohto špeciálneho chovu sa blíži k sume 500 eur.

Premávku počas zásahu riadili policajti, jej plynulosť bola obnovená okolo jedenástej hodiny dopoludnia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav