Hovorili o územnom pláne, odpadoch aj novom kúpalisku

  • Spravodajstvo
  • 30. marca 2012, 13:21
  • Autor:IP

PIEŠŤANY – Členovia mestského parlamentu sa včera stretli na ďalšom riadnom zasadnutí zastupiteľstva. Hovorili o rozdelení dotácií, dlhšiu debatu rozprúdil súdny spor trvajúci už viac ako desať rokov a na záver sa dozvedeli podmienky využívania termálnej vody v Piešťanoch.

Mestskí poslanci odsúhlasili otvorenie druhého kola rozdeľovania dotácií bez väčších diskusií. Rovnako sa postavili aj k odklepnutiu peňazí v piatich dotačných oblastiach. Rozhodli o tom, že vlastníci pozemkov, ktorí požadujú v územnom pláne zmenu funkčného využitia zaplatia z vlastného vrecka vypracovanie posudkov. V bode rôzne dostali poslancov informovala vedúca odboru správy Eva Pobjecká o možnostiach čerpania a využívania termálnych zdrojov v blízkosti plánovaného kúpaliska. Tu sa nachádzajú štyri vrty – dva pri Slovane a dva pri Kolonádovom moste. Podľa Inšpektorátu kúpeľov a žriediel sú nie sú tieto vrty využívané a tiež nie sú v dobrom technickom stave. Pokiaľ by zástupcovia mesta trvali na novom vrte, Eva Pobjecká upozornila, že podľa IKŽ náklady na potrebné úpravy a činnosti sa môžu v takomto prípade vyšplhať na niekoľko miliónov eur. Okrem toho povoľovací proces na nový vrt trvá viac ako tri roky.  

Primátor mesta Remo Cicutto sa minulý týždeň zúčastnil na stretnutí so zástupcami Asociácie PPP. Tu však nevystupovali konkrétni investori, ale projektom novej plavárne v meste by sa mali zaoberať odborníci zo stavebných firiem, bánk a svoje stanovisko by mali poskytnúť aj poradenské subjekty – právnici.

Viac informácií sa dočítate v novom vydaní Piešťanského týždňa.
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín