Kytnár sa chce v tejto sezóne ešte súťažne vrátiť do Fínska

  • Hokej / Šport
  • 27. marca 2012, 13:11
  • Autor:sita

PIEŠŤANY – Na prvom zraze slovenskej hokejovej reprezentácie pred majstrovstvami sveta, ktoré sa v máji uskutočnia v Helsinkách a Štokholme, bol jedným z nováčikov mladý útočník Milan Kytnár.

Dvadsaťdvaročný odchovanec topoľčianskeho hokeja sa ešte v seniorskom národnom tíme nepredstavil, na svojom konte však má štarty v mládežníckych výberoch, keď na MS hral vo vekovej kategórii do 18 aj 20 rokov. Od sezóny 2007/2008 pôsobil v zámorí, tri roky v juniorskej WHL a neskôr vo farmárskej AHL či nižšej súťaži ECHL. V tomto súťažnom ročníku si začiatkom januára dokonca zahral v NHL za Edmonton Oilers, no na prelome januára a februára vymenil zámorský ľad za fínsky a obliekal si dres tímu HPK Hämeenlinna.

Na Slovensku je Milan Kytnár pre fanúšikov nie príliš známym hokejistom. "Som dvojsmerný stredný útočník, ktorý hrá dopredu aj dozadu, ale viac-menej defenzívny. Som bojovník a verím, že budem prínosom pre toto mužstvo," povedal smerom k národnému tímu mladý center. "Samozrejme, že ma pozvánka do reprezentácie potešila. Chcel by som v tíme zotrvať čo najdlhšie. Spravím všetko pre to, aby som si vybojoval miesto na MS. Keď sa mi to podarí, budem len rád. Ak nie, budem robiť všetko pre to, aby sa mi to podarilo o rok," začal Topoľčanec o svojej premiérovej účasti na kempe seniorského výberu tímu SR.

Ako je známe, práve v krajine Kytnárovho posledného pôsobiska sa slovenská reprezentácia predstaví na májovom svetovom šampionáte. Mladík preto neskrýva ambíciu sa do Fínska ešte v tejto sezóne vrátiť. "Je tu tá motivácia. Potešilo by ma, keby som sa v tomto ročníku vo Fínsku ešte súťažne predstavil," prezradil pre agentúru SITA 22-ročný hokejista.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava