Cibulková prehrala s Azarenkovou

  • Šport / Tenis
  • 27. marca 2012, 11:19
  • Autor:sita

MIAMI – Slovenská tenistka Dominika Cibulková utrpela v pondelok 26. marca jednu z najfrustrujúcejších prehier vo svojej doterajšej kariére. V stretnutí osemfinálového 4. kola dvojhry na turnaji WTA v Miami viedla nad bieloruskou rovesníčkou Viktoriou Azarenkovou 6:1, 4:0 a neskôr aj 6:1, 5:2 s dvojitým brejkom, napokon však podľahla favorizovanej líderke svetového rebríčka a obhajkyni trofeje za 167 minút 6:1, 6:7 (7), 5:7.

Dvadsaťdvaročná Bratislavčanka nazbierala o 10 loptičiek viac (110:100), na víťazné údery vynikla 46:15 (nevynútené chyby 53:38) a nielen v prvej hodine tohto mimoriadne kvalitného i dramatického súboja predviedla skvelý výkon. Doplatila však na značnú stratu guráže v koncovke druhého setu. V tajbrejku vyrovnala z 3:6, ale nedostala sa k mečbalu, nemala ho ani predtým. V treťom dejstve Cibulková trikrát vymazala manko brejku a viedla 5:4 na príjme, odvtedy však nezískala ani gem. V dvanástej hre nepremenila brejkbal.

"Nemôžem klesať na duchu, hoci táto prehra ma strašne, strašne mrzí. Videla som, že Azarenková nastupuje s rešpektom, lebo vie, že keď hrám dobre, tak je to len na mne. Do stavu 6:1, 5:2 som svetovú jednotku, ktorá má asi najlepšiu formu v živote, zmietla z kurtu, naozaj som sa ja cítila ako svetová jednotka. Potom som sa však trošku zľakla, prestala som hrať natoľko útočne, hoci som si bola vedomá toho, že si po to musím ísť. Takýmto súperkám stačí jedna šanca, aby sa vrátili naspäť. Toto je vec, ktorá ma delí od tých najlepších," podotkla Dominika Cibulková a dodala: "V treťom sete to už bolo o jednej – dvoch loptičkách, nemá zmysel bližšie to komentovať. Je to ďalší zápas, z ktorého sa môžem poučiť. Keď predvádzam tenis, ktorého som schopná, tak líderka renkingu nestíha. Napriek prehre to teda musím brať pozitívne a snažiť sa hrať takýto tenis ďalej. Môžem byť niekde inde a verím, že to už zlomím."

Cibulková zostáva aj naďalej slovenskou tenisovou jednotkou.
 Šampiónka z januárových melbournských grandslamových Australian Open Azarenková zostáva v sezóne 2012 stále bez premožiteľky, na štvrťfinále proti Francúzke Marion Bartoliovej nastúpi s tohtoročnou bilanciou 26:0. Cibulková vlani na tomto podujatí prehrala s Azarenkovou v 3. kole z náskoku 6:3, 3:1, história sa opakovala ešte vypuklejším spôsobom. Azarenková upravila v bilancii zo vzájomných seniorských duelov s Cibulkovou na 7:1. Navyše, v juniorskom veku oboch vo štvrťfinále Wimbledonu 2005 zvíťazila 6:4, 6:1. "V prvom sete a ani počas stretnutia som nemyslela na svoju sériu bez prehry. Dominika hrala skvelý tenis, jednoducho bola dlho úžasná. Lopty jej lietali na všetky čiary, ktoré na dvorci sú. Vychádzalo jej všetko, na čo siahla. Mala som pocit, že ona zavrela oči a išla do všetkého, zatiaľ čo ja som akosi nemala otvorené oči. Bola som ako slepá. Môj kouč prišiel na kurt a burcoval ma, aby som aspoň skúsila niečo zmeniť. Bolo to ako nabaľujúca sa snehová guľa. Valilo sa to so mnou nadol a nevedela som sa prispôsobiť. Dnes to bolo viac o bojovnosti v srdci," povedala Azarenková. 

V tejto sezóne má Cibulková v trojsetových zápasoch bilanciu 1:6. V Sydney podľahla Dánke Caroline Wozniackej z náskoku 4:0 v rozhodujúcom dejstve. Na Australian Open v Melbourne jej proti Maďarke Gréte Arnovej nestačilo 30:0 pri vlastnom podaní za stavu 7:6 v treťom. V Dauhe prehrala s Flaviou Pennettovou z 3:2 s brejkom v rozhodujúcom sete. Nad ďalšou Taliankou Robertou Vinciovou viedla – napokon nezužitkovane – v tretej časti v Indian Wells 4:2 aj 4:3 a 40:15 pri vlastnom servise. Tón akoby nastolilo už Brisbane, kde v novoročnom derby proti Daniele Hantuchovej vstúpila do tretieho setu brejkom, ale neprofitovala z toho. V "maratóne" si v tomto období poradila len s Číňankou Šuaj Pcheng v Sydney.

   

O pôsobení tenistov TK Kúpele Magdalény Rybárikovej a Lukáša Lacka na turnaji sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava