Za víťazov ankety preberali ceny príbuzní

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 26. marca 2012, 08:28
  • Autor:Š. Gregorička

PIEŠŤANY – Napriek tomu, že do slovenského športu putuje čoraz menej peňazí, mnohí naši športovci stále dosahujú na vrcholných medzinárodných podujatiach výborné výsledky. Je chvályhodné, že výnimkou nie sú ani tí piešťanskí. Najlepších Piešťancov ocenil minulý piatok primátor mesta Remo Cicutto spolu so šéfkou Komisie kultúry, športu a mládeže MsÚ Ivetou Babičovou.

Na slávnostnom vyhlásení ankety Najlepší športovci Piešťan za rok 2011 sa v kinosále spoločenského centra Fontána stretla väčšina z tých, čo sa vlani postarali o dobré meno piešťanského športu. Žiaľ, vďaka trochu neskorému termínu vyhlasovania výsledkov opäť chýbali viacerí nominovaní športovci, ktorým už naplno beží sezóna. Ceny za nich preto museli previať ich príbuzní. Tak to bolo aj v prípade víťazov oboch ankiet jednotlivcov, pretože  laureátka súťaže dospelých Magdaléna Rybáriková bola práve v čase vyhlasovania výsledkov na turnaji v USA a víťaz kategórie mládeže, kajakár Mário Janča, zase na sústredení. V takmer kompletnom zložení však prišli hokejisti, ktorí počas dekorovania zaplnili skoro celé pódium.

Za hokejistov ŠHK 37 prevzal ocenenie prezident klubu Jaroslav Lušňák.
 Kategóriu mládeže vyhral juniorský majster sveta a Európy, kajakár Mário Janča zo Sĺňavy Piešťany. Na ďalších miestach sa podľa abecedy umiestnili plavkyňa Katarína Hollá, tenista Filip Horanský, kanoista Jerguš Jacko, vodný lyžiar Milan Kičin, plavkyňa Agáta Malíková, lyžiar na tráve Adam Masár, atlét Juraj Pospíšil, krasokorčuliarka Monika Simančíková a kanoista Filip Valo. V kategórii dospelých vyhrala fedcupová tenisová reprezentantka Magdaléna Rybáriková. Ďalšie miesta obsadili podľa abecedy vodní motoristi Jaroslav Baláž mladší (vznášadlá) a Peter Baláž (rýchlostné člny), cyklistický tandem Vladislav Janoviak – Róbert Mitošinka, plavkyňa Veronika Kolníková, tenista Lukáš Lacko, automobilový pretekár Patrik Nemec, stolný tenista Ján Riapoš, plavkyňa Lucia Vachanová a vodná lyžiarka Zuzana Vráblová. V kolektívoch obhájilo vlaňajšie prvenstvo hokejové mužstvo seniorov ŠHK 37 Piešťany, pred vodnými lyžiarmi z KVLaVŠ a extraligovými ženami TK Kúpele. Primátor mesta Remo Cicutto ocenil na záver za dlhodobú úspešnú prácu s mládežou plaketou mesta aj hádzanárskeho trénera Jozefa Macejku. 

V Piešťanskom týždni číslo 13, ktorý vyjde zajtra (27. marca), sa dočítate, ako vnímajú ocenení športovci šport v Piešťanoch, prinesieme aj viac informácií z piatkového odovzdávania ocenení. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín