V Piešťanskom týždni 13 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 26. marca 2012, 15:08
  • Autor:

V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa sa dočítate aj o nasledujúcich témach. Od utorka 27. marca nájdete náš/váš týždenník na pultoch novinových stánkov a vo vybraných obchodoch. Súčasne vám aj ponúkame možnosť stiahnuť si PT v elektronickej podobe. PDF aktuálneho vydania nájdete na našom webe v sekcii Noviny na stiahnutie.

V Gyrone  vypredali všetky nosnice, zadané sú aj kuriatka

Vajíčka v obchode zdraželi, a tak sa vynaliezaví Slováci, ale aj Česi či Maďari opäť vrátili k chovu sliepok.  Hydinová farma Gyron na Banke pri Piešťanoch zažila v marci boom v predaji nosníc, aký tu doposiaľ ešte nechýrovali. Za štrnásť dní vypredali všetky zásoby nosníc a aby uspokojili zákazníkov, doviezli kamióny ďalších sliepok z okolitých krajín. Ľudia vykúpili všetko. Už  pondelok 26. marca nemali ani jedinú nosnicu na predaj!

Vzbura väzňov nezačala zo dňa na deň

S malou dušičkou vstupoval 2. januára roku 1990 dvadsaťsedemročný právnik do ciel nápravnovýchovného ústavu (NVÚ) v Leopoldove, ktorý držali pod kontrolou väzni. Medzi nimi sa pohybovali aj zločinci najťažšieho kalibru. V Československu ešte silne rezonovala novembrová zamatová revolúcia a len deň predtým podpísal vtedajší prezident Václav Havel rozsiahlu amnestiu. Odsúdení sa chopili príležitosti. Bohužiaľ nie nežným spôsobom. 28. marca si pripomíname smutné výročie najväčšej vzbury väzňov v Československu. Tým spomínaným právnikom je Piešťanec Roman Kvasnica a po viac ako dvadsiatich rokoch sa rozhodol prehovoriť exkluzívne pre Piešťanský týždeň.

Za rok minieme 73-tisíc vreciek na psie exkrementy

Služby mesta Piešťany (SMP) mali v roku 2011 v rozpočte 2000 eur na zabezpečenie vrecúšok do košov na psie výkaly. Na tento rok to už bolo 5000 eur a predpokladané náklady na ich nákup sa o tisícku predraží. Podľa odpovede vedenia SMP na interpeláciu poslanca Jozefa Chudého (SMER-SD), vzhľadom na časté krádeže, pracovníci nevedia posúdiť skutočné množstvo, ktoré ľudia využijú.

Muž, ktorý do mesta priviezol prvé labute

Málokto o ňom vie, že bol prvý, kto priviezol do kúpeľného mesta prvé labute. Päťdesiatdeväťročný Erich Kubica sa akosi nepotrebuje vystatovať svojimi úspechmi ani ako predseda zboru posudzovateľov SR ani ako ornitológ. A málokto tuší, že existuje plemeno holuba piešťanský obor, ktorého v roku 2011 zaradili do zoznamu európskych plemien. E. Kubica bol posledným mohykánom, ktorý ich v Piešťanoch chova ešte minulý rok.

Všetky stejdže musia otočiť smerom k dialnici

Počas letnej sezóny sa na letisku konajú viaceré podujatia. K nim sa tento rok pridali dve ďalšie. Slovenskú premiéru tu bude mať americká legendárna kapela Guns N´ Roses. V starých Piešťanoch si tak ľudia veľa pokoja počas nocí neužijú. Tieto festivaly prispievajú k návštevnosti mesta, no toto je jeden z negatívnych javov, ktorý domácich rozčuľuje. 

Tréner Bubeník priviedol dorastencov ŠHK 37 opäť do extraligy

Z tria hokejových kolektívov  ŠHK 37 Piešťany, ktoré boli v práve sa končiacej sezóne v hre o postup do najvyššej slovenskej súťaže, sa to na ľade podarilo iba prvoligovým dorastencom. Zverenci trénera Michala Bubeníka skončili v nadstavbovej časti na druhom mieste za Prešovom a spolu s ním postúpili do extraligy. V Piešťanoch sa tak bude hrať dorastenecká hokejová extraliga opäť po desiatich rokoch. Tréner súčasných úspešných dorastencov M. Bubeník si tak zopakoval so svojimi zverencami postup do najvyššej súťaže z ročníka 1999 – 2000. Extraligu si vtedy zahrali Piešťanci dve sezóny a v roku 2002 z nej vypadli. V tom istom roku však priviedol Bubeník do extraligy  juniorov ŠHK 37, za ktorých vtedy hrával aj súčasný reprezentant Michel Miklík a hráč extraligovej Nitry Henrich Ručkay.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav