Blog Petra Remiša: Eurosliepky

  • Blogy / Blogy
  • 26. marca 2012, 09:04
  • Autor:

Vážení čitatelia, dnes sa spolu zamyslíme nad významom sliepky – najčastejšie ohováraného vtáka pod Tatrami. Podľa Wikipédie za sliepku označujeme dvoch celkom rozdielnych tvorov:

1) pohlavne dospelú samicu vtáka z radu kurotvaré (najmä kura domáca)

2) ženu, ktorej to slabšie zapaľuje

Vtáky sliepky v Európskej únii dlho bojovali o rovnoprávne postavenie s inými domácimi zvieratami. Výsledkom ich snaženia bolo zlepšenie životných podmienok. 

Eurosliepky môžu konečne bývať v “obohatených“ klietkach, kde majú o päť centimetrov štvorcových viac miesta ako vlani. Ani teraz síce nemôžu mávať krídlami, zobať zo zeme a kotkodákať na bidle, ale pre europoslancov je to len otázka času.

Čoskoro budú eurosliepky lepšie chránené ako orol skalný.

Negatívnym dôsledkom je vyššia cena vajec, ktorá už predbehla cenu nafty Brent na newyorskej burze počas ropnej krízy v 70-tych rokoch. 

Preto sa dnes vaječný koňak ponúka na regáloch hneď vedľa whisky Chivas Regal.

Druhá definícia sliepky je len fikcia. V reálnom živote to ženám páli asi 100-krát rýchlejšie ako Einsteinovi. Ženu-sliepku môžete vidieť iba v tureckých telenovelách. Hysteričky, ktoré to dotiahnu do poroty hudobnej súťaže, nie sú sliepky, ale “peroxidové frndolíny“. 

Poznámka: Maskovaná hrabavá hydina sa môže vyskytnúť aj vo farmárskych reality šou. Poznáme ju podľa toho, že má len dva zuby.

Jeden na otváranie piva a druhý, aby bolel.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. mája 2024
Meniny má Bernard, zajtra Zina